Første nordjyske talentlejr i judo i 20 år: - Man får nogle tæsk

00:40

Tolne Efterskole lægger i efterårsferien rammer til den første talentlejr i judo på nordjysk grund i mere end 20 år.

I efterårsferien bliver der lavet væsentligt flere kake i Nordjylland, end der plejer.

Kake er ordet for en kasteudførelse i judo, og i efterårsferien er der i år talentlejr i judo på nordjysk grund for første gang i mere end 20 år.

Det er Brønderslev Judo Klub, der står for arrangementet, og 55 unge judotalenter, der ligger lige under landsholdsniveau, er samlet i tre dage for at udvikle sig som judokæmpere.

- Man får nogle tæsk, man bliver kastet en del gange, siger Frida Krog, der er judokæmper i Brønderslev Judo Klub.

For de lokale talenter er det en stor oplevelse at blive undervist af landets bedste trænere, og arrangørerne håber lejren kan blive fast tradition og være med til at puste nyt liv i nordjysk judo.

- Man lærer en hel del af det. De har nogle andre teknikker, end vi kan, og de har en del mere erfaring, siger Frida Krog.

- For judo i Nordjylland er det utrolig vigtigt, at vi får sparket sådan en lejr i gang. Det er noget, der har manglet i mange år, siger Asmus Korsgård Eriksen, der er træner i Brønderslev Judo Klub.

Judo Danmark har bakket op om initiativet og gjorde i år træningslejren til en officiel Judo Danmark Talent Camp.

- Det skulle gerne føre til, at der kunne være mindst en lejr en gang om året på sigt heroppe i Nordjylland, som er med til at skabe sammenhold og talent, siger Asmus Korsgård Eriksen.

00:32 Luk video

Forsiden lige nu