LIGE NU:

Gummigedstyve i ti dages retssag

Fire mænd er tiltalt for blandt andet at bryde ind i en bank ved hjælp af en gummiged. En ti dages lang retssag mod dem begyndte fredag i Retten i Hjørring.

Fredag er første dag af ti retsdage i Retten i Hjørring i retssagen mod fire mænd på 29, 51, 58 og 60 år, der blandt andet er tiltalt for at have kørt ind i en bank i Brønderslev med en gummiged den 17. april 2014.

Efter at have kørt gummigeden ind i banken, skulle de tiltalte have trukket bankboksen med 796.700 kroner og 6.100 Euro ud, men tyveriet mislykkedes imidlertid, da politiet ankom til stedet.

Dette er ikke det eneste forhold, de fire er tiltalt for. Derfor kommer retssagen også til at vare ti dage, og der forventes dom i sagen den 18. december i år.

Udover at have kørt en gummiged ind i en bank i Brønderslev, er de også tiltalt for samme nat at have knust en rude til en bank i Aabybro, hvorefter de trængte ind i banken. Her skulle en af dem have antændt en røggranat og bankede på alarmen til bankboksen med et koben.

De er samtidig tiltalt for samme nat at have knust en rude til en bank i Tårs, hvorefter en af de tiltalte skaffede sig adgang til banken, hvor han ødelagde alarmerne til hæveautomaterne og døgnboksen samt antændte en røggranat.

Samme nat er de også tiltalt for at have aflistet en rude til en bank i Klokkerholm, hvorefter en af de tiltalte skaffede sig adgang til banken, hvor han ødelagde alarmerne til hæveautomaterne og døgnboksen. Derudover antændte han et kanonslag uden for banken, så en rude blev knust.

Derudover er den 29-årige tiltalt for at have påkørt en politibil med en gummiged samme nat i Brønderslev, og den 51-årige, 58-årige og 60-årige er tiltalt for 11 villaindbrud, hvor de blandt andet stjal smykker, mønter og kontanter til store værdier. Ved et af indbruddene stjal de desuden et Mastercard, hvorfra de efterfølgende hævede kontanter.

Den 58-årige er desuden tiltalt for sammen med ukendte gerningsmænd den 26. november 2011 at have væltet muren til en bank, hvor de stjal værdier for 4.256.000 kroner. Han er også tiltalt for samme nat sammen med ukendte medgerningsmænd at have skaffet sig adgang til en bank i Vinderup, hvor en af dem slog på alarmen.

Tre af mændene står bag størstedelen af forholdene, og de tre mænd har siddet varetægtsfængslet siden 17. december sidste år, hvor de blev anholdt efter ransagninger på deres adresser, firmaadresser og hos familie. Her blev der fundet en lang række koster fra indbrud.

Det er sagens første dag, og den fortsætter den 9., 13., 16., 17. og 18. november og 7., 8., 10. og 18. december, hvor der forventes at falde dom.