01:57

Vendsyssel Køreforening er i de næste fire dage vært for årets Danmarksmesterskab i kørsel med vogn og hest. En af klubbens egne, unge kuske er spændt. Hun deltager nemlig i sit første DM sammen med ponyen Frost.

Foto: Christian Henriksen

1 af 2

Jennie og Frost er klar til DM-debut

12-årige Jennie Kehlet får sin DM-debut, når Vendsyssel Køreforening i de næste fire dage er vært for Danmarksmesterskabet i kørsel med vogn og hest.

12-årige Jennie Kehlet kan godt begynde at mærke nerverne. Hun er i gang med en af de sidste træningsture sammen med sin pony Frost. Danmarksmesterskabet i kørsel med vogn og hest begynder torsdag, og hun forsøger at få sommerfuglene til at forlade maven inden da.

- Det er mest bare ved at tænke på noget andet og prøve at fokusere på at have det sjovt og glemme, at man konkurrerer, siger Jennie Kehlet.

Jennie og Frost stiller op for Vendsyssel Køreforening, som i de kommende dage lægger baner til det danske mesterskab. Det er første gang, at makkerparret er med ved det store DM-stævne.

- Jeg er mest med for at have det sjovt, og for at kunne sige, at man har været med. Det er jo ikke alle, der har været med til DM, siger Jennie Kehlet.

I Danmark er der omkring 2000 kuske, der dyrker hestevognskørsel som sport. 30 kuske har kvalificeret sig til DM, og en af dem er Jennie Kehlet, som begyndte at køre med hestevogn, da hun var syv år.

- Der er så mange glade mennesker her og alle er så søde ved hinanden. Det finder man ikke så tit i ridesporten. Der kan folk godt være lidt snobbede. I kørsel er man glad, man er sammen og der er lidt mere glæde over det, mener hun.

Jennie har haft ponyen Frost ved sin side i to år, og hun ser frem til, at de sammen skal klare de næste dages udfordrende kørekonkurrencer.

- Hun er en del af mit liv, som var hun et medlem af familien. Hun betyder rigtig meget, og jeg er glad for at kunne dele det her med hende, siger Jennie Kehlet, som tidligere deltaget i store stævner med Frost.

Det nordjyske makkerpar har dog aldrig konkurreret ved et Danmarksmesterskab, og derfor er det særligt specielt for den 12-årige kusk, at få sin DM-debut på hjemmebane.

- Det er rigtig stort. Vi har jo været med til klubstævner og landsstævner, men vi har aldrig været med til DM, så det er rigtig stort, siger Jennie Kehlet.

Danmarksmesterskabet i kørsel med hestevogne består af flere forskellige discipliner. Stævnet indledes med en dressurkonkurrence, mens weekenden byder på marathon-kørsel og kørsel i forhindringsbane. Det er tredje gang, Vendsyssel Køreforening arrangerer DM, som i år afholdes på foreningens eget kørecenter.