LIGE NU:

Kontrol og papirarbejde tærer på tandlægerne: Halvdelen overvejer at lukke klinikken

Konstant voksende krav fra myndighederne om at udfylde papirer og kontrollere sænker arbejdsglæden markant ved tandlægerne, og en undersøgelse viser, at halvdelen overvejer at droppe deres arbejde.

Når Steffen Rahbek er på arbejde i Tandlægehuset i Brønderslev, går der snildt masser af tid med alt andet en patienterne. Der skal nemlig kontrolleres og udfyldes papirer.

- Hvis vi sidder to timer hver dag og skriver journaler bare for at opfylde nogle krav, vi ikke kan forstå meningen med, så er det jo meget frustrerende. Det virker, som om kriterierne er opstillet af nogen, der ikke har forstand på tænder, siger Steffen Rahbek.

Og ude i venteværelset kan patienterne godt mærke, at deres tandlæge har travlt med at vende sig mod computeren fremfor at kigge på patienterne.

- Der går meget tid med alle de her museklik. Før lagde man sig bare i stolen, og så gik tandlægen i gang, siger tandlægepatient Anna Gregersen.

Kontrol for kontrollens skyld

Tandlægeforeningen har lavet en undersøgelse, som viser, at over halvdelen overvejer at droppe faget, fordi de har fået nok af administration og journalskrivning.

quote - Det virker, som om kriterierne er opstillet af nogen, der ikke har forstand på tænder.

Steffen Rahbek, tandlæge

- Det lugter lidt af kontrol for kontrollens skyld. Noget af det er nødvendigt, men det kan sagtens gøres nemmere og mere smidigt og billigt end i dag, siger Troels Barkholt, der er næstformand ved Tandlægeforeningen.

Han frygter en situation, hvor der ikke længere er tid til forebyggende arbejde – og hvor man derfor oftere ender med at trække tænder ud.

I Brønderslev har tandlæge Steffen Rahbek selv overvejet at trække stikket og kaste sig over noget andet.

- Alle overvejelser har været oppe, det er helt sikkert. Men problemet er, at jeg kun kan lave tænder. Det er jeg så også rigtig god til, siger Steffen Rahbek.

 

Se mere i nyhederne klokken 19.30.