LIGE NU:

Landsret stadfæster dom for trafikdrab

Vestre Landsret stadfæstede mandag byrettens dom på halvandet års fængsel til den mand, der i april sidste år var skyld i en 22-årig mands død.

En 20-årig mand fra Asaa-området har mandag fået sin dom på halvandet års ubetinget fængsel stadfæstet af Vestre Landsret.

Den dengang 19-årige mand var 11. april 2015 skyld i en trafikulykke, der kostede en 22-årig mand livet.

Den 19-årige, der denne aften kørte i en varevogn på Asaavej, kolliderede med en perssonbil, og den 22-årige fører af denne, blev dræbt.

Der var meget tåget på aftenen for ulykken og Nordjyllands Politi antog i første omgang at vejrliget var skyld i ulykken. Det viste sig efter ulykken at den 19-årige, der selv slap fra ulykken med lettere skader, var alkoholpåvirket udover det tilladte.

Den 19-årige erkendte i Retten i Hjørring, at han havde drukket øl dagen igennem, ligesom han erkendte at have kørt omkring 100 kilometer i timen på ulykkestidspunktet. En hastighed, der blev bakket op af en rapport udarbejdet efter ulykken.

Den 19-årige blev i august 2015 idømt halvandet års fængsel ved Retten i Hjørring, og det er altså den straf Vestre Landsret mandag har stadfæstet.