LIGE NU:

Narko på Try Efterskole - fire elever bortvist på stedet

Natten til mandag blev fire efterskoleelever opdaget at eksperimentere med narko på Try Efterskole. Skolen bortviste eleverne på stedet.

Mandag morgen tikkede der en mail ind hos forældrene til elever på Try Efterskole ved Dronninglund med en alarmerende besked: 

- Kære forældre. Vi har i dag bortvist fire elever fra Try Efterskole. Det skyldes, at der i aftes og nat har været
eksperimenteret med 'flake', der er et narkotisk stof. Vi tager det meget alvorligt. Og deraf, er de
elever permanent bortvist dags dato, skriver forstander Thomas Wind Eskildsen i meddelelsen til forældrene. 

De fire elever havde eksperimentet med det narkotiske stof flake, der er et andet ord for kokain, som sælges i en krystaliseret form. 

Efterskolelever eksperimenterede med stoffet

- Vores unge på skolen er udsatte og sårbare, og nogle selvmedicinerer sig. Men denne bortvisning er unik, vi har ikke før bortvist elever på stedet i de tre år, jeg har været på skolen, siger Thomas Wind Eskildsen til TV2 Nord. 

Straks efter episoden blev de fire elevers forældre tilkaldt for at hente deres børn, inden politiet og myndigheder blev orienteret. 

- Desværre er stoffer udbredte i en ungekultur, der er under pres. Vi hører af og til om unge på skolen, der ryger en joint. De får besked på at tage en narkotest, og er den positiv, bliver de unge sendt hjem, indtil de kan fremvise en negativ prøve. Bliver de taget igen, bliver de bortvist, forklarer Thomas Wind Eskildsen.

- Forældre, tal med jeres unge

Han er ærgerlig over, at det overhovedet kunne ske, at der overhovedet er kommet hårde stoffer i elevernes besiddelse. 

- Vi mener, at vi er meget pro-aktive på området, så det er rystende. Vi tager meget, meget stærk afstand fra, at de unge mennesker overhovedet har mulighed for at anskaffe sig stoffer. Indtaget svinger meget fra årgang til årgang, men vi adskiller os normalt ikke fra andre skoler, hvad angår antallet af sager med stoffer, siger forstanderen og henviser i mailen til forældrene om at ruste deres unge noget bedre. 

- Det er desværre meget uheldigt og decideret kedeligt, og vi vil gerne, at I taler med jeres unge om
alvoren i dette. Vores ungekultur i Danmark er desværre under meget hårdt pres, skriver forstander Thomas Wind Eskildsen i sin mail. 

Vi har mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30 i aften.