Nye bydelsmødre skal forbedre integrationen i Brønderslev

Brønderslev Kommune har som den første i Vendsyssel startet projekt Bydelsmødre. I dag hyldes de første otte mødre, som hjælper udenlandske kvinder til at forstå den danske kultur.

Fem facts om bydelsmødre

  1. Bydelsmødre er kvinder med etnisk baggrund, der hjælper andre udenlandske kvinder med at forstå det danske samfund.
     
  2. Bydelsmødre vil nå de kvinder, der sidder isoleret i deres lejligheder og give dem et netværk i Danmark.
     
  3. Bydelsmødre vil bygge bro mellem det danske samfund og give indvandrerkvinderne selvtilliden til at blive en del af det.
     
  4. Bydelsmødre tager en uddannelse på tre måneder, hvor de lærer om det danske samfund.
     
  5. Bydelsmødre arbejder frivilligt for kommunen.

80.000 kvinder med etnisk minoritetsbaggrund lever isoleret i Danmark. Det vil de forsøge at gøre op med i Brønderslev Kommune, og derfor har de uddannet såkaldte bydelsmødre, som skal forbedre integrationen.

Kommunen er det seneste år blevet inspireret af bydelsmødrene i Aalborg, og derfor startede de, som de første i Vendsyssel, projektet i kommunen i slutningen af august måned i år.

- Vi ser ofte, at kvinderne bliver isoleret og usikre på, hvad det er for et land de er landet i. Her har bydelsmødrene en kæmpe værdi, da de selv har prøvet på egen krop, hvordan det er at være ny i Danmark, og da de taler det samme sprog, kan de nemmere nå ind til de nye kvinder, siger koordinator på projekt Bydelsmødre i Brønderslev Kommune, Helle Holme.

Bydelsmødrene er netop kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som frivilligt hjælper andre udenlandske kvinder med at forstå det land, de er kommet til.

- På sigt tror jeg, at bydelsmødrenes indsats vil føre til, at vi får flere kvinder integreret og i arbejde, fordi de via bydelsmødrene får et selvtillid boost, siger Helle Holme.

For at blive bydelsmor skal man igennem et uddannelsesforløb på tre måneder hos integrationsafdelingen i Brønderslev Kommune. Her lærer bydelsmødrene blandt andet om det danske samfund, hvor emner som ligestilling, sex, uddannelse og familieliv er på tapetet.

Nu er de første otte kvinder uddannet I Brønderslev Kommune, og i dag blev de hyldet med diplomer, taler og fællesspisning. Herefter begynder arbejdet som bydelsmor for alvor.

Bydelsmødrene er med 40 grupper et landsdækkende projekt. I Brønderslev er der nu en afdeling og i Aalborg kommune er der tre afdelinger.

I videoen herunder kan du møde Jacqueline Faida. Hun er oprindeligt fra Congo, og så er hun én af de otte bydelsmødre i Brønderslev Kommune.

Brønderslev Kommune har som den første i Vendsyssel startet projekt Bydelsmødre. I dag hyldes de første otte mødre, som hjælper udenlandske kvinder til at forstå den danske kultur.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland