LIGE NU:

Penge på vej: Nu kan Restaurant Hedelund genopbygges i Brønderslev

Efter flere måneders tovtrækkeri med forsikringsselskabet Protector er der nu endelig 9,3 millioner kroner på vej til Brønderslev Kommune til at genopføre Restaurant Hedelund efter forårets brand.

Når byrådet i Brønderslev Kommune genoptager det politiske arbejde efter nytår, bliver det med et nyt punkt øverst på dagsordenen: Genopførelsen af Brønderslevs gamle Restaurant Hedelund.

Restauranten brændte ned den 17. maj i år, og mens Nordjyllands Politi har forsøgt at opklare, om branden var påsat eller ej, har Brønderslev Kommune arbejdet på at få en aftale på plads om erstatning fra forsikringsselskabet Protector.

Det sidste er nu langt om længe lykkedes, og der er 9,3 millioner kroner på vej til arbejdet med at reetablere Restaurant Hedelund. En nyhed, der glæder borgmester Mikael Klitgaard (V):

- Vi var ikke helt enige om, hvorvidt bygningerne var beskadiget 40 eller 50 procent, men nu er vi blevet enige om et forlig. Det er skønt at få den sag afklaret her op til jul. Det er en god lille julegave til de borgere, der har været utålmodige efter, at der skulle ske noget med restauranten, siger Mikael Klitgaard.

Politikere og borgere skal høres

Forsikringssummen er dog kun det første lille skridt i retningen af igen at få en kommunalt ejet restaurant i Rhododendronparken. Det understreger borgmesteren.

- Nu skal der først en proces i gang i Planudvalget og Økonomiudvalget, for det skal gøres rigtigt, det her. Og jeg synes, jeg kan fornemme på byrådet, at det måske kunne ende med, at vi bygger helt nyt i stedet for at reparere på den bygning, der allerede står der, siger Mikael Klitgaard.

- Samtidig skal vi også have hørt borgerne, hvad de mener. Det vigtigste er jo, at bygningen er flot og passer ind i parken, tilføjer han.

Og derfor er det svært at sige, hvornår første spadestik kan tages, og der kan sættes en dato på åbningen af restauranten.

- Det har taget lang tid at nå hertil, for uden forsikringspengene kunne vi ikke komme nogen steder. Derfor er det rigtig dejligt, at vi har fået sagen med forsikringsselskabet lukket før jul, så vi kan starte på en frisk i det nye år, og så er jeg sikker på, at det nok skal gå hurtigt med at få taget en beslutning om Restaurant Hedelund, siger Mikael Klitgaard.

Kommunen ønsker at bygge nyt i Rhonedendronparken.