Beboerne på Aså Friplejehjem fulgte med, da prins Henrik blev bisat tirsdag. Foto: Jesper Bo Winther

01:58

På Asaa Friplejehjem fulgte de ældre idag Prins Henriks bisættelse

1 af 2

Pensionister fulgte prinsens sidste rejse

På Asaa Friplejehjem var dagens bisættelse det store samtaleemne blandt beboerne, som sad klar til at følge prins Henriks sidste rejse.

Langt de fleste beboere på Asaa Friplejehjem er royalister og mange sad klar foran tv-skærmene, da prins Henrik tirsdag blev bisat.

-Jeg synes, det er dejligt at de mindes ham. Han var en fin og dygtig mand, lød det fra Metha Lindgren, der var tydeligt berørt af billederne fra Holmens Kirke.

Også i de ældres lejligheder blev begivenheden fulgt nøje. Hos Tove Kristensen var datteren kommet på besøg og sammen fulgte de to kvinder prins Henriks sidste rejse på nærmeste hold.

- Jeg synes, det er en skam, at han blev udsat for sådan en hetz. Jeg er sikker på, at han var en dygtig mand, forklarer Tove Kristensen.

Og hun bakkes op af Metha Lindgren, der ikke mener, det danske samfund kan undvære en kongefamilie:

- Uden kongeparret ville vi jo være en flok gæs, som bare styrter rundt uden fører. Nu har vi en fører og selvom jeg synes, Margrethe burde træde til side og lade Frederik og Mary overtage, er jeg sikker på, at hun fortsætter til det sidste, forsikrer hun.