Prinsesse Marie besøgte Voergaard Slot for første gang, og hun så blandt andet slottets juleudstilling. Foto: Christian Henriksen

Foto: Jesper Christiansen

Foto: Christian Henriksen.

02:00

Fint besøg på Danmarks smukkeste herregård

1 af 4

Prinsessen på slottet

Der var prinsessebesøg på Voergaard Slot, som fornylig blev kåret til Danmarks smukkeste herregaard. Prinsesse Marie kiggede indenfor for at se årets juleudstilling og slottets store franske kultur- og kunstsamlinger.

Børn fra Agersted Friskole med nissehuer og dannebrogsflag tog i mod, da Prinsessen onsdag ved middagstid kørte ind i gården på Voergaard Slot.

Det var første gang, at Prinsesse Marie besøgte Voergaard Slot, som er kendt for sine store franske samlinger af blandt andet kunst. 

- Jeg er meget stolt over at kunne besøge den smukke herregård, lød det fra prinsessen. 

Elever fra Agersted Friskole tog i mod Prinsesse Marie i gården foran Voergaard Slot. Foto: Christian Henriksen

På Voergaard Slot er der lige nu juleudstilling. 7.000 gæster lagde vejen forbi slottet i weekenden, da julemarkedet åbnede. I dag fik Prinsesse Marie lejlighed til at se juleudstillingen på slottet. 

- Det er meget anderledes og kreativt og meget hyggeligt, sagde Prinsesse Marie om juleudstillingen.

Det er blomsterdekoratør Bjarne Als fra Bering House of Flowers, som står for årets juleudstilling på slottet, og han fortalte under rundtur på slottet prinsessen om årets udstilling, som er inspireret af Voergaard Slots sidste ejer Greve Overbech-Clausen eventyrlige liv fra Frankrig til Voergaard Slot.

Blomsterdekoratør Bjarne Als fortalte prinsessen om årets juleudstilling på Voergaard Slot. Foto: Christian Henriksen

I 1955 flyttede Overbech Clausen i 18 togvogne franske kultur- og kunst skatte fra sine slotte i Frankring til Voergaard Slot.

-  Jeg er meget imponeret. Jeg synes, det er en fantastisk samling af fransk kunst og arkitektur. Det er meget meget flot, sagde Prinsesse Marie efter sit besøg. 

Efter halvanden time på slottet i Østvendsyssel forlod prinsessen igen Voergaard.

  Foto: Christian Henriksen