LIGE NU:

Sang og fest: Årets Villavej ligger i Dronninglund

312 indstillinger kom der til konkurrencen om prisen som "Årets Villavej 2017" - men ingen kunne slå naboskabet på Moltkesvej i Dronninglund.

Der findes en vej i Nordjylland, hvor sammenhold og godt naboskab vægtes ikke så lidt højere, end man er vant til. For her er man gået skridtet videre end en årlig vejfest.

Her har man oprettet en Facebook-gruppe for vejens beboere. Man har lavet en fælles vejsang. Man har indført kagekonkurrencen "Den Gyldne Kagerulle", man holder halloween for børnene, konkurrerer om det mest julepyntede hus, har fælles arbejdsdage, fælles flagning, fælles fødselsdagsfejringer, feriehjælp og nabohjælp og et hav af små og store tjenester, man gør hinanden.

Her kommer man kort sagt hinanden ved. 

 

Og netop derfor blev den forholdsvis nye villavej Moltkesvej i Dronninglund torsdag aften kåret som Nordjyllands Bedste Villavej i en konkurrence udskrevet af Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank.

Præmien lød på 10.000 kroner til en fest eller anden fælles aktivitet, og kender man bare lidt til beboerne på Moltkes Vej, skal de nok få pengene brugt godt.

Arrangørerne havde, inden konkurrencen gik i gang, håbet på at få i omegnen af 50 indstillinger til prisen for det gode naboskab. Men fra maj til deadline den 2. juli fik de seks gange så mange - 312 indstillinger blev det til fra hele Nordjylland. Fra Læsø, Brovst, Skagen, Bælum, Hobro og alt der i mellem. Fra "gamle" veje til nyudstykkede veje. Fra veje med både orkester, rejseklubber, madklubber, prisuddelinger, ølbænke og årlige bilvaske-dage.

Men i sidste ende blev det altså syv år gamle Moltkesvej i Dronninglund, der løb med de 10.000 kroner og hele to nye vejskilte.