LIGE NU:

Stor dansk skulpturfestival kommer til Dronninglund

Til næste år kan du være med helt tæt på, når billedhuggerne former deres skulpturer til en stor skulpturfestival i Dronninglund.

En større skulpturfestival, der normalt holder til i Kongens Have i København, lægger vejen forbi Nordjylland for første gang i 2018, når den kommer til Dronninglund i Brønderslev Kommune. 

Festivalen byder på flere forskellige oplevelser i løbet af juni, juli og august i 2018, hvor man blandt andet kan komme helt tæt på, når billedhuggerne former deres skulpturer. 

- Vi forestiller os, at vi skal have en hel masse arrangementer, hvor kunstnerne kommer og arbejder, så man kan følge udviklingen, når en skulptur bliver bygget op, siger Stinne Teglhus, næstformand i Dansk Billedhuggersamfund, der står bag festivalen.

Over 60 kunstnerne vil udstille deres værker forskellige steder i og omkring byen. Brønderslev Kommune håber på, at festivalen vil være med til at øge den positive omtale af Dronninglund.

- Det kommer til at betyde rigtig meget for Brønderslev Kommune. Vi får vist, hvad vi kan, og vi står sammen. Det er noget helt særligt for Dronninglunds Borgerforening, turistforeningen og alle de lokale aktører, som i samarbejde med Dronninglund Kunstcenter viser, at vi kan mere sammen, siger Fritids- og kulturchef i Brønderslev Kommune, Lotte Worup.