Støveksplosion skyld i brand hos DLG

Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Et af to produktionsanlæg hos DLG i Asaa står stille efter en større brand natten til onsdag.

Brandmændene i Nordjyllands Beredskab fik natten til onsdag kam til deres hår, da de blev kaldt ud til en brand i et produktionsanlæg hos DLG i Asaa.

Her havde en støveksplosion i et filter udviklet sig til ild i anlægget - og den spredte sig mere og hurtigere, end indsatsleder Klaus Andersen fra stationen i Brønderslev kunne forudse.

- Vi kom 10 mand i alt fra Brønderslev og Dronninglund, og da vi nåede frem, var bygningen og anlægget meget røgfyldt, og vi kunne se, at det brændte op gennem taget over filteret, hvor branden var startet. Det brændte indvendigt i anlæggets transportsystem, og det betød, at ilden kunne brede sig til flere rør, siloer og transportbånd, siger Klaus Andersen.

Derfor blev det nødvendigt at sende røgdykkere ind og at tilkalde hjælp fra Hals i form af en ekstra sprøjte og fem mand.

Det var lykkeligvis nok til at få branden nogenlunde under kontrol.

- Men så fandt vi ud af, at der også var gået ild i aftrækket til anlægget, så der var åben ild i en skorsten på bygningen. Så det blev et større arbejde, siger Klaus Andersen.

Alarmen hos DLG gik klokken 02.26, og først klokken syv onsdag morgen kunne brandmændene vende tilbage til deres stationer.

- Lige nu går der reparatører rundt på stedet, ved vi. Der er heldigvis kun begrænset skade på selve bygningen, men produktionsanlægget, som vist producerer sojafoder til mink og grise, har fået ødelagt både elmotorer og gummibælge, så det står stille, siger Klaus Andersen.

Ingen kom noget til ved branden, forsikrer indsatslederen.

Forsiden lige nu