02:29

Foto: Anders Ekstöm

1 af 2

Viralt hit trækker nye borgere til Brønderslev Kommune

En million mennesker har set Brønderslev Kommune drive gæk med et par, der snart flytter til Dronninglund.

Maria Sørensen og Jacob Würtz kan om halvandet år flytte ind i deres nye selvbyggede hus i Dronninglund. Og de kender allerede deres naboer.

I en video lavet af Brønderslev Kommune, der har til formål at sætte fokus på kommunen som bosætningskommune, har Maria og Jacob som ufrivillige hovedpersoner, og den er gået viralt med over en million visninger på Facebook.

I videoen bliver Maria Sørensen og Jacob Würtz inviteret over til deres kommende "nabo", skuespilleren Lars, der byder på kaffe og kage, kage og mere kage, så det til sidst bliver helt urealistik.

Og det er da heller ikke meningen, at de tre mennesker sammen skal konsumere et dusin store kager. Til sidst i videoen dukker resten af Maria og Jacobs kommende naboer nemlig op sammen med borgmester Mikael Klitgaard og byder parret velkommen til Dronninglund.

-Det var helt vildt overvældende. Overvældende, at der kom så mange søde naboer over og lavede den her overraskelse for os, men også helt vanvittigt, at der er så mange mennesker, der har set det, siger Maria Sørensen om det virale hit, hvor hun har en hovedrolle.

Det er ikke første gang at Brønderslev Kommune har held med at lave små videoer, der skal være med til at trække nye borgere til kommunen, og ifølge borgmesteren virker det.

- Der er kommet 280 nye borgere næste år, og skatteindtægterne stiger. Det er rigtig dejligt, og vi har armene oppe over hovedet, fortæller Mikael Klitgaard (Venstre).

- Vores egne borgere synes også, det er rigtig godt det her. At vi holder af os selv. På den måde er vi nok ved at blive lidt nogle københavnere, fortsætter borgmesteren.

- Vi skal have noget glæde og noget gejst. Vi kan sagtens finde en lille smule at brokke os over også, men vi skal turde holde af tingene og vise at vi har det godt og sjovt sammen. Det er sådan kommunen skal være, slutter han og lover, at der er flere små videoklip på vej, der skal lokke borgere til Brønderslev Kommune

Se hele det virale hit herunder