Foto: Joakim Brader

Razzia: Fire busser mister nummerpladerne - igen

Politiet er igen i dag i gang med bus-razzia i Hjørring - og formiddagen ser dyster ud: Fire busser har fået pillet nummerpladerne af på grund af dårlige bremser. Samme busser som politiet tidligere på ugen fik fjernet fra vejen af samme årsag.

Politiet er igen i dag på plads med kontrol på en stribe busser, der i øjeblikket kører med børn og unge i forbindelse med den internationale fodboldturnering Dana Cup - men for mange af bussernes vedkommende til daglig kører med skolebørn i Hjørring Kommune.

Og i løbet af få timer fredag formiddag har politiet allerede fundet flere alvorlige fejl på en række busser.

Bare syv ud af de 18 busser, der er kontrolleret her i formiddag, er sendt videre med et ok, mens seks er sendt til syn og fire busser har fået pillet nummerpladerne af på grund bremseproblemer.

Det drejer sig om, at de bremser skævt og for dårligt, og i nogle tilfælde bremser busserne op til 70 procent skævt.

Desuden har politiet set alle fire busser  før –  de er nemlig alle tidligere på ugen blevet taget i selv samme kontrol - fået taget nummerpladerne, så politiet var sikker på, at de ikke ulovligt kørte videre.

Busserne har været inde og foretaget reparationer og efter sigende skulle have set på bremserne, men meget tyder på, at det ikke har hjulpet, for for kort tiden er busserne nu igen blevet standset af politiet - og nummerpladerne er taget, så busserne ikke får lov at fortsætte på vejene.

Politiet fortsætter kontrollen på bussen nogle timer endnu fredag. 

01:50 Luk video