LIGE NU:

Coronaliv: Har brugt tid med damen - og nu er hun gravid

Coronaens indtog og lukningen af samfundet som vi kender det, har ændret rapperens liv markant. Han har fundet tid til fordybelse og til at fokusere på det, der er vigtigt - familien.

Nedlukning. Isolation. Smittefare. Vaccination. Afstand. Hjemmearbejdsplads. Samfundssind. 

Alt sammen ord, vi forbinder med coronaens indtog i 2020. En helt ny verden, vi alle har skullet lære at navigere i. Men hvordan? 

I TV2 Nords program "Coronaliv" får du i første afsnit indblik i 51-årige Jakob Øroms - også kendt som Jonny Hefty - hverdag under corona. Rapperen og og graffitikunstneren bor i Aalborgs midtby. Her bor han sammen med kæresten Christina og Jakobs delebarn Anemone, der bor på Sjælland. 

quote Jeg passer meget på min kæreste, og vi går og nusser rundt derhjemme; finde ud af hvad skal den lille pige hedde, og hvad farve der skal være inde på børneværelset. Så ja, det er jo nok større end corona og jubilæum og at komme ud og drikke bajere.

Jakob Ørom - også kendt som Jonny Hefty

Jubilæumstour stoppede brat

2020 skulle have været et brag af et jubilæumsår for multikunstneren. 

- Det blev jo det store corona-år. Både Jonny Hefty og mit band ”Jonny Hefty og Jøden” startede jo i 2000, så vi har 20 års jubilæum, og vi var på en Danmarkstour. Vi nåede at spille i 14 byer, og der var jo fest hver torsdag, fredag, lørdag og tourbussen, den kørte - det hele kørte bare. Og så lige pludselig fra den ene dag til den anden nærmest, så stoppede festen, fortæller Jakob Ørom og fortsætter:

Det blev ikke den store jubilæumsfejring, Jakob Ørom havde planlagt. Men han nåede dog at fejre det en smule i starten af året.
Det blev ikke den store jubilæumsfejring, Jakob Ørom havde planlagt. Men han nåede dog at fejre det en smule i starten af året.
Foto: Daniel Mikkelsen TV2/Nord

- Så gik man jo lige fra fest og selskabelighed og folk, der hyldede og klappede ad en til at sidde derhjemme med damen. Det var selvfølgelig også hyggeligt.

Men i stedet på at fokusere på begrænsningerne og alle de ting, som han ikke længere kan gøre på grund af coronarestriktioner, har han valgt at se positivt på tingene og i stedet fokusere på det gode.

- Det tror jeg da hurtigt, jeg nåede frem til en erkendelse af. Vi bliver jo nødt til at tage det her med oprejst pande og prøve at få det bedste ud af det ud af det. Så jeg tilbragte rigtig meget tid sammen med damen, og vi har fået ryddet op inde i tøjskabet, og jeg er begyndt at løbe rigtig meget og fået læst en masse bøger, og prøver at komme ud her dag og få noget luft og lys, siger han. 

- Jeg er selv socialt understimuleret

Selvom Jakob Ørom selv har fundet en måde at tackle sit nye coronaliv på, forstår han godt, at nogle folk er ved at være frustrerede over begrænsningerne. 

Johnny Hefty / Jakob Ørum
Foto: Daniel Mikkelsen TV2/Nord

- Der er selvfølgelig nogen, der savner at komme ud på stadion og fyre noget krudt af, og jeg kan da godt forstå, at folk bliver frustrerede og begynder at stille spørgsmål, og jeg kan da også godt forstå, at det begynder at påvirke os, siger han og fortsætter:

- Jeg er jo selv socialt understimuleret efterhånden. Jeg trænger fandme også til at komme ud til en koncert og drikke nogle bajere, danse rundt og synge med. Være sammen med en masse mennesker. 

Men du gør det ikke?

- Jeg gør det ikke. Jeg viser samfundssind, siger han. 

Familieforøgelse forude 

En af de ting, Jakob Ørom i stedet for kan fokusere på, er sin længsel og sin glæde - for han har meget at glæde sig til her i 2021. Han skal nemlig være far for anden gang. 

- Det jeg glæder mig allermest til, det er jo at min kæreste er gravid, og vi venter jo en lille datter. Min kæreste har termin på Skt. Hans Aften, og det er jo selvfølgelig det største, jeg kommer til at forestille mig, skal ske i 2021, fortæller han glad. 

Johnny Hefty / Jakob Ørum
Foto: Daniel Mikkelsen TV2/Nord

- Og det er jo faktisk perfekt at være gravid nu, hvor man ikke går glip af noget som helst. Ja, der er jo ikke nogen fristelser derude. Og det gør jo selvfølgelig også, at jeg passer meget på min kæreste, og vi går og nusser rundt derhjemme og kan gå og ordne lidt. Finde ud af hvad skal den lille pige hedde, og hvad farve skal der være inde på børneværelset. Så ja, det er jo nok større end corona og jubilæum og komme ud og drikke bajere og alle mulige andre ting. Så det er sådan det helt store, siger han.

Han har i forvejen datteren Anemone, der bor på Sjælland. Hun er teenager, og har under corona mest været i skole via onlineundervisning - så faktisk mener Jakob Ørom, at han næsten har været mere sammen med hende, nu hvor hun har kunnet blive undervist hvor som helst i landet.

- Det er jo superhyggeligt at have en teenager i huset, der skal op hver morgen og ”i skole” inde på hendes værelse. Det er jo også med til at holde mig i gang og give noget indhold i tilværelsen, siger han. 

Hold gang i dig selv

Coronavirussen og nedlukninger af samfundet, som vi kender det, har givet Jakob Ørom en hel del at tænke over.

- Det er gået op for mig, at jeg egentlig er et meget privilegeret menneske, der bor i et ret velfungerende velfærdssamfund, hvor man ikke bare falder helt til bunds. Altså jeg har fået støtte af Kulturstyrelsen for alle de koncerter og festivaler og sådan noget, så det er jo ikke fordi, jeg lider nogen nød. Jeg savner jo bare, at der skal ske noget mere, siger han.

Og med det in mente har han kastet sig ud i aktiviteter med sine kære.

Jakob Ørum er begyndt at vinterbade under corona.
Jakob Ørum er begyndt at vinterbade under corona.
Foto: Daniel Mikkelsen TV2/Nord

- Nu sad jeg i går og så alle afsnit af ”Busters verden” sammen med min kæreste og min datter, så det handler jo også om at hygge sig og finde en måde at fungere på uden at blive helt deprimeret. Især i den her tid, hvor det næsten er mørkt hele tiden, fortæller Jakob Ørom. 

Men han bruger også en del tid i sit atelier, hvor han kan male og udfolde sig kreativt. Det er der kommet både sange og digte ud af. 

- Så på den måde handler det jo nok også om at holde gang i sig selv, mener han. 

Se hele afsnittet af "Coronaliv" herunder. Husk, at du altid kan se vores programmer på TV2nord.dk/tv