LIGE NU:

39 nye sengepladser etableret på rekordtid

Aalborg Kommune har på rekordtid oprettet ekstra midlertidige pladser for at skabe plads til borgere, der udskrives fra sygehuset.

Plejehjemmet Gabrilsværk i Nørresundby lukkede for godt et år siden. Nu er de tomme bygninger åbnet igen. Kommunens folk har på rekordtid gjort klar til at modtage 17 ældre borgere her, og i Aalborg i et tidligere botildbud for udviklingshæmmede står 22 sengepladser klar. 

- Det her samarbejde har virkelig vist, at man har kunnet mobilisere enorme kræfter for at være i stand til at etablere pladser, siger Katrine Gellert, sygeplejefaglig leder, Akuttilbuddet, Aalborg Kommune. 

I første omgang er de nye pladser ikke beregnet til personer, der er smittet med corona. 

- Man vil prøve, at få dem man ved, der er smittede, på akuttilbud i Aalborg og dernæst Anneshave. Så vi håber, at vi kan holde det her sted og Gabrielsværk fri for smittede patienter, men vi kan jo ikke vide, hvordan situationen udvikler sig, siger hun.

Pladserne skal godkendes

Stuerne er spartansk indrettet med kun det allermest nødvendige. Men de er der, og det samme er personalet. 

- De er sosu-assistenter og -hjælpere fra Aalborg Kommunes plejehjem. Der har man tyndet ud i personalet og sat andre ind, med andre funktioner. Så de (SOSU-assistenter og -hjælpere), har kunnet komme herover og hjælpe til, siger Kathrine Gellert. 

Fredag skal myndighederne godkende de nye bygninger, og så vil tiden vise, hvor mange beboere, der flytter ind. 

- Vi gør det for at være på forkant med udviklingen og håber på, det ikke bliver nødvendigt. Men vi ved det jo ikke, siger hun.