Der står 75 millioner klar til virksomheder, der vil optimere processer og sætte fokus på udvikling. Foto: Jesper Christiansen

75 millioner klar til udvikling af små virksomheder

Fra i dag får 600 virksomheder en unik mulighed for at få tilskud på op til 100.000 kr. til nye tiltag, der kan udvikle og udvide forretningen

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat 75 mio. kr. til smv PRO, der skal tilføre ejerledede virksomheder med mellem 3-50 ansatte støtte til indkøb af ekstern rådgivning.

Den nye ordning, Smv PRO, giver de mindre ejerledede virksomheder mulighed for at få tilskud til at planlægge og udvikle nye initiativer og også sikre, at de sættes i gang.

Indsatsen skal blandt andet være med til at optimere interne processer og sætte fokus på udvikling og vækst i danske SMV’er (små og mindre virksomheder, red.). 

Administrerende direktør Lars Erik Jønsson fra Erhvervshus Nordjylland.

Det er Erhvervshus Sjælland og Erhvervshus Nordjylland, der i fællesskab har udviklet projektet. Ud over en kontant håndsrækning fra smv PRO vil de deltagende virksomheder blive præsenteret for en palette af tiltag, blandt andet uvildig sparring, professionel rådgivning og en konkret plan for gennemførelse af initiativerne:

- Der er jo altid et væld af initiativer, som man kan igangsætte i en virksomhed, men det kan ofte være svært at finde tid i en travl hverdag. Smv PRO handler om at vælge dét initiativ og dén satsning, som er vigtigst. Der kan være mange ting i spil, og sammen med virksomheden kigger vi på, hvor både behovet og virkningen er størst. Det er i sidste ende virksomhedens beslutning; vores fornemste opgave er at give uvildig sparring, udtaler adm. direktør Lars Erik Jønsson fra Erhvervshus Nordjylland.

Indsatsen løftes og drives af landets seks Erhvervshuse i tæt samarbejde med SMVdanmark.

I dag lyder startskuddet således til smv PRO, og landets seks Erhvervshuse er klar:

- Det er virksomhederne, der skaber udviklingen, og vi glæder os til at være med på rejsen sammen med 600 virksomheder over hele landet, kommenterer adm. direktør Lars Erik Jønsson fra Erhvervshus Nordjylland.

Fakta om indsatsen

  • Smv PRO gennemføres i et landsdækkende partnerskab mellem de seks Erhvervshuse, SMVdanmark og Center for Ejerledede Virksomheder på Copenhagen Business School.
  • Projektet støttes med op til 75 mio. kr. - 50 mio. kr. fra Den Europæiske Fond for Regional Udvikling og 25 mio. kr. fra decentrale erhvervsfremmemidler.
  • Smv PRO er dermed finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og tilbuddet gælder virksomheder over hele landet.