Foto: Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn hjemsender 250 medarbejdere

Aalborg Lufthavn vælger nu at gøre brug af trepartsaftalen om lønkompensation og hjemsender 250 medarbejdere. Det sker, da størstedelen af flyselskaberne har aflyst deres flyvninger.

Driften i Aalborg Lufthavn er på et minimum, fordi størstedelen af flyvningerne er blevet aflyst. Derfor har Aalborg Lufthavn i samarbejde med tillidsrepræsentanter valgt at gøre brug af trepartsaftalen. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

Trepartsaftalen

Trepartsaftalen handler om lønkompensation.

  • Staten betaler 75 procent af medarbejdernes løn (men max. 23.000 kroner) 
  • Virksomheden skal selv betale de resterende 25 procent af medarbejdernes løn.
  • Medarbejderne give afkald på fem feriedage. 

Kilde: Finansministeriet.dk

Hjemsendelsen iværksættes fra mandag 23. marts og berører op til 250 medarbejdere, svarende til knap 85 procent af alle ansatte i Aalborg Lufthavn.

– Vi har de seneste dage gennemgået alle vores aktiviteter i samtlige afdelinger sammenholdt med den flytrafik, som de enkelte selskaber har meddelt os, og på baggrund heraf, er vi nu klar til at iværksætte hjemsendelse af vores medarbejdere, hvor vi gør brug af den trepartsaftale som regeringen og dens parter har udarbejdet, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

For nuværende er det ikke muligt at sige, hvor længe hjemsendelsen af medarbejdere vil vare.

– Den kommende periode i Aalborg Lufthavn vil således være med lav aktivitet; på ruten Aalborg - København har vi under normale forhold 16 daglige afgange i hverdagen, nu er vi nede på tre daglige afgange til København med SAS og en KLM afgang til Amsterdam – normalt har de tre daglige. Vi kan forvente, at KLM lukker helt ned, hvorimod det forventes, at SAS´ rute til København opretholdes som en del af den samfundskritiske infrastruktur, fortæller Søren Svendsen.

Som rejsende ud af Aalborg Lufthavn vil man blandt andet opleve, at DutyFree, lufthavnens restauranter og caféer lukkes ned fra torsdag den 19. marts. Aalborg Lufthavns Lounge er allerede lukket ned.