Foto: Mette Nielsen

Aalborg Universitetshospital opretter hel afdeling til coronapatienter

Aalborg Universitetshospital er i øjeblikket ved at opbygge en pandemiafdeling, der kan håndtere coronasmittede

Aalborg Universitetshospital er klar til at tage imod patienter smittet med covid-19 - coronavirus. Og snart bliver en decideret afdeling til at tage sig af mange smittede.

Det fremgår af en invitation til en pressebriefing, der finder sted mandag på Aalborg Universitetshospital. Her fremgår det, at emnet for pressebriefingen er hospitalets kommende pandemiafdeling, der oprettes som følge af situationen vedrørende coronavirus.

- Der er håndværkere igang med at tilpasse dele af hospitalet, som almideligvis bruges til andre sygdomme og andre specialer, som kræver en lille tilpasning for at man kan varetage undersøgelse og behandling af patienter med infektioner, forklarede Henrik Nielsen, ledende overlæge, lørdag til TV2 Nord om det arbejde, der er igang lige nu.

Han ønsker ikke at uddybe afdelingens funktion eller kapacitet med henvisning til den pressebriefing, der skal finde sted mandag.

00:18 Luk video

Har to stuer klar

Lørdag viste Henrik Nielsen de to isolationsstuer frem som Aalborg Universitetshospital allerede har klargjort til at modtage patienter smittet med coronavirus.

Stuerne er udstyret med en sluse hvor personalet kan iføre sig værnemidler og døren ind til selve stuen vil ikke gå op før den yderste dør er helt lukket. Stuen er ikke anderledes end andre stuer hvor patienter af forskellige årsager skal isoleres, men de to stuer er reserveret helt og aldeles til smittede med coronavirus.

- Vi har at sige, at de her to stuer, de står parate, hvis der i de kommende timer og dage skulle komme tilfælde i det nordjyske, hvor man har brug for at blive indlagt, forklarer Henrik Nielsen, der videre forklarer, at hvis stuerne skal i brug, kommer patienterne til at benytte en bagindgang:

- Vi har besluttet at patienten kommer fra hjemmet direkte til stuen uden om de normale kanaler, så man ikke skal bevæge sig igennem hele sygehuset. Vi har en særskilt adgangsvej, der ikke benyttes af andre, så man kommer fra egen bil eller ambulance og direkte op på stuen.

Sådan skal du forholde dig hvis du bliver syg

  • COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. 
  • Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte. 
  • Hvis du indenfor de sidste 14 dage har været i et land med udbredt corona-smitte, eller hvis du har været i tæt kontakt med en person med COVID-19, så ring til lægen hvis du er syg. Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.

 

Udenfor åbningstid skal du ringe til lægevagten - i Nordjylland på telefon 70150300

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen