LIGE NU:

Aalborgs plejehjem lukker igen for besøgende

Aalborg Kommune har i december oplevet en kraftig stigning i antallet af smittede med coronavirus. Det er på den baggrund, at Styrelsen for Patientsikkerhed har valgt at genindføre besøgsrestriktioner på alle kommunens plejehjem.

Den 3. december kunne Aalborg Kommune atter slå dørene op for besøgende på flertallet af kommunens plejehjem, men allerede fem dage senere må plejehjemmene igen lukke for besøg på grund af en meget kraftig stigning i antallet af smittede i kommunen.

- Jeg er både ærgerlig og meget ked af det på vegne af de mange ældre på vores plejehjem og deres pårørende, siger direktør Jan Nielsen, som står i spidsen af Aalborg Kommunes sundhedsberedskab.

- Det er vigtigt, at vi alle sammen tager ansvar og strammer op i forhold til at håndhæve reglerne om afstand, håndhygiejne, mundbind og sammen gør en indsats for at bryde smittekæderne, siger Jan Nielsen.

Besøgsrestriktioner på plejehjem

De nye midlertidige besøgsrestriktioner på Aalborg Kommunes plejehjem træder i kraft fra onsdag den 9. december.

De midlertidige restriktioner betyder, at beboere igen kun kan modtage besøg fra den nærmeste pårørende i egen bolig og kun efter aftale. Dog kan kritisk syge og døende beboere fortsat få besøg i egen bolig. Det er også muligt at få besøg af den nærmeste pårørende og to andre fast udpegede nære pårørende i et besøgsrum på plejehjemmet. Der er ingen restriktioner for udendørs besøg.

Aalborg Kommune forventer, at Social- og Indenrigsministeriet i løbet af kort tid også udsteder påbud om besøgsrestriktioner på kommunens botilbud.