Svinget i Skørping er en selvstændig afdeling med syv beboere, der hører under ældrecentret Teglgårdsminde. En vikar med arbejde på Svinget er konstateret smittet med covid-19. Foto: Henrik Smidt

Ældrecenter i Skørping ramt af covid-19

En medarbejder på afdelingen Svinget under Skørping Ældrecenter er testet positiv for covid-19. Smittesporingen er i gang, og alle forholdsregler følges.

I dag er en fast vikar på Svinget, der er er en afdeling under ældrecentret Teglgårdsminde i Skørping, testet positiv med covid-19.

Det oplyser direktør for Pleje og Omsorg i Rebild Kommune Charlotte Larsen.

Der er i alt syv beboere og 21 ansatte på Svinget, som rent fysisk er adskilt fra ældrecentret Teglgårdsminde og er beliggende på en anden adresse i Skørping midtby.

- Det er en vikar, som har haft sin gang på Svinget, der er konstateret smittet, efter hun har oplevet milde symptomer, forklarer Charlotte Larsen.

De øvrige medarbejdere på Svinget er sendt til test, og Region Nordjylland tester i løbet af dagen alle beboere på Svinget. Hverken beboere eller øvrige medarbejdere har udvist symptomer på smitte med coronavirus.

Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet kontaktet, og medarbejdere herfra står for at opspore smitteveje.

- Det er alle de medarbejdere, der de seneste syv dage har arbejdet på Svinget, der nu testes, siger Charlotte Larsen, som forventer testresultaterne i midten af næste uge.

Alle beboere på Svinget opholder sig i deres egen bolig, og personalet bruger værnemidler ved enhver kontakt, indtil det er fastslået, om der eventuelt er andre smittede.

De pårørende til beboerne på Svinget er blevet orienteret.