LIGE NU:

Aflysning: Skraldeindsamlingen "Gør Nordjylland Forårsrent" udsættes

Som følge af den aktuelle situation med COVID-19 har TV2 Nord, Naturmødet og Vesthimmerlands Kommune besluttet at udskyde fælles skraldeindsamling.

Den 29. marts har Naturmødet og TV2 Nord i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune inviteret alle nordjyder med ud i Uhrehøje Plantage i Himmerland for at samle skrald i naturen med arrangementet "Gør Nordjylland Forårsrent".

Set i lyset af den nuværende situation med COVID-19 ser arrangørerne sig dog nødsaget til at udskyde skraldeindsamlingen, da man ikke ønsker at samle en større gruppe af mennesker med den smittefare, det indebærer.

Myndighederne henstiller til, at man ikke samles flere end 100 personer indendørs de kommende to uger, og den opfordring ønsker arrangørerne at følge, selv om skraldeindsamlingen foregår udendørs.

- Vi skal sætte ind, hvor det virker. Der hvor smitten spredes mest. Og det er, hvor mennesker forsamler sig, sagde statsminister Mette Frederiksen i sin tale fra statsministeriet onsdag aften.

Arrangementet vil blive sat på programmet igen senere på året, når myndighederne igen anser det for sikkert, at danskerne samles i større forsamlinger.