LIGE NU:

Ansatte i folkekirken er bekymrede for smitte til julegudstjenester

Mens store dele af landet lukker ned i løbet af den næste uges tid, så får kirkerne lov at afholde gudstjenester. Det vækker bekymring blandt ansatte i kirkerne.

Julegudstjenesterne står til at skulle afvikles, trods store dele af samfundet lukker ned. Men det er ikke uden bekymringer.

- Jeg tror vi alle sammen er bekymrede for, at julegudstjenesterne bliver sådan en superspreder-event, hvor én kommer og smitter halvdelen af de tilstedeværende, siger Christian Roar Pedersen, der er sognepræst ved Hals og Hou Kirker.

I Hals Kirke er der planlagt to julegudstjenester med plads til op mod 100 personer ved hver tjeneste, mens gudstjenesten i nabobyen Hou efter planen får plads til 150 kirkegængere – men tvivlen nager hos både præster og ansatte.

- Vi taler om, om det er en god ide, skal vi synge, skal vi ikke synge, hvor mange skal vi mødes, skal vi holde gudstjeneste udenfor, så jeg tror det hele har været oppe at vende, siger han.

TV2 Nord har i dag været i kontakt med adskillige folkekirkeansatte i Nordjylland, som udtrykker bekymring over smitterisikoen og flere ønsker slet og ret at julegudstjenesterne aflyses.

Det er imidlertid ikke op til sognepræster eller menighedsråd at beslutte, hvorvidt gudstjenester skal afholdes. Det skal de søge tilladelse om. TV2 Nord har forsøgt at få en kommentar fra biskoppen over Aalborg Stift, Henning Toft Bro, men det har i dag ikke været muligt.

I Hals er planen, indtil andet måtte blive meldt, ud at gennemføre årets julegudstjenester.

- Hvis vi står med 100 smittede første januar, så var det helt klart en forkert beslutning. Men vi ved det ikke endnu. Og der er den usikkerhed og derfor er det med bævende hjerte vi gennemfører, men vi synes, det er en tillidserklæring fra regeringen – og derfor vil vi gerne vise, at vi han være ansvarlige i kirken, slutter Christian Roar Pedersen.

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

25_seconds

play Sygehus forbereder sig på stigende smitte: - Det kan betyde aflysninger

Henrik Johansen Aalborg Zoo direktør

play Zoo knokler for hurtig åbning: - Vi er spændte på coronatest-kravet

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

25_seconds

play Sygehus forbereder sig på stigende smitte: - Det kan betyde aflysninger

Til forsiden

Til forsiden