Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Ansatte sendt hjem og patienter i isolation: Medarbejder på Aalborg Universitetshospital smittet

En medarbejder i Fysioterapien på Aalborg Universitetshospital er testet positiv for Covid-19

På Aalborg Universitetshospital er en medarbejder konstateret corona-smittet. Det viste den rutinetest, som medarbejderen fik foretaget fredag.

Det betyder, at flere af hospitalets ansatte er sendt hjem. Da Fysioterapien har opgaver på flere af sygehusets afdelinger, er der tale om 20 ansatte og 12 patienter fra forskellige afdelinger, der er registreret som nære kontakter, og et smitteopsporingsprogram er sat i gang.

- Vi oplever løbende smittetilfælde. Det her viser, vigtigheden af at lade os teste massivt, så vi hurtigt kan komme i gang med smitteopsporing og inddæmme smitten, siger Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Læs også Otte ansatte på sygehus i Aalborg er smittet med corona

I alt er 21 ansatte sendt hjem indtil de kan fremvise en negativ coronatest, mens de 12 patienter isoleres, indtil de testes negative.

Hospitalerne i Region Nordjylland oplever flere mindre udbrud af smitte, hvorfor der allerede er lavet omfattende beredskaber og retningslinjer for smitteopsporing.

- Det giver selvfølgelig et stort pres på afdelingerne, når vores personale bliver hjemsendt. Det er et stort arbejde med smitteopsporingen, men det er tydeligt den rette vej at gå, siger Michael Braüner Schmidt.