LIGE NU:

Banen er klar: Tennisklub tripper for at komme igang igen

Den forsigtige genåbning af samfundet er nu nået til de idrætsklubber, hvor udøverne kan dyrke deres sport i det fri - uden at komme i kontakt med hinanden. Og i Dronninglund er tennisklubben klar.

Formanden for Dronninglund Tennisklub kan med glæde kigge på, at banerne i disse dage er ved at blive gjort klar til en forsinket sæsonstart.

- Vi har jo set frem til, at vi kunne få åbnet vores tennisbaner og spille noget tennis. Specielt når vejret har været så dejligt, som det har været i så lang tid, siger formand Karen Axen til TV2 Nord.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) åbner nu for, at man igen kan dyrke sport. Med de ændrede retningslinier fra myndighederne, er der nu igen åbnet for udendørs sport uden kropskontakt, med mindst to meters afstand og ingen forsamlinger på over ti personer.

- Jeg har hørt rigtig mange, der har spurgt, hvornår vi kan komme i gang. Specielt i den her tid, hvor vi mangler lidt at gå op i, så tror jeg, der er rigtig mange, der glæder sig til at få gang i ketcheren, forklarer Karen Axen.

Engangshandsker som ekstraudstyr

I Dronninglund Tennisklub lægger de engangshandsker frem, som man skal bruge, når man har kontakt med klubbens fælles udstyr til eksempelvis banevedligeholdelse. Klubhuset er lukket, og alt tennisudstyr skal medbringes hjemmefra.

Bolde må man ikke dele. Her foreslår klubben, at man spiller med en engangshandske på den hånd, man normalt holder bolden i. Alternativt kan man også markere sine bolde, så de ikke bliver blandet. Og ja, det er tilladt at spille double.

-Når man spiller double i tennis, så er der normalvis en god afstand mellem spillerne, så det tror jeg sagtens, man vil kunne efterleve, siger Karen Axen.

Banerne i Dronninglund bliver formentlig åbnet i den kommende weekend, når nattefrosten har sluppet sit tag i foråret.

Myndighederne har åbnet op for udendørs sport uden kropskontakt.