Beboer på demensplejehjem smittet med COVID-19

En beboer på plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev er blevet smittet med coronavirus. Personalet er i gang med at inddæmme smitten, men det er svært at få de demente beobere til at huske at holde afstand.

Lørdag aften blev en beboer på plejecenter Valdemarsgade testet positiv for corona. Den smittede er indlagt på sygehuset. Det oplyser Brønderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Plejecenteret gik straks i gang med at inddæmme smitten.

Da Plejecenteret er et demensplejecenter, er det vanskeligt at forklare beboerne, at de skal holde afstand til hinanden, sådan som sundhedsstyrelsens vejledninger beskriver. Beboerne har også svært ved at overholde hygiejnekravene, hvorfor man i stedet har afvaskning med klorvand to gange i døgnet i hele huset.

Alle  medarbejdere er blevet kontaktet og indskærpet, at de skal blive hjemme ved mindste symptom på COVID-19 og være særlig opmærksom på, om de får feber. De medarbejdere som er i risikogruppe og har været meget i kontakt med borgeren, er blevet bedt om at kontakte egen læge med henblik på test, samt blive hjemme til de kender svaret.

Ledelsen har bedt medarbejderne være særlige opmærksomme på ændringer i beboernes tilstand og ved mindste mistanke om COVID-19, skal de straks følge sundhedsstyrelsens vejledning for personale på plejecenter.

Alle pårørende til beboerne er blevet kontaktet.