Seneste nyt:

Bekymrede borgere i Hirtshals: - Måske skal jeg bure mig inde igen

Coronavirus har spredt sig med lynets hast i Hjørring Kommune, og udviklingen gør flere borgere utrygge.

Hjørring Kommune er på ganske kort tid blevet nyt epicenter for coronavirus i Danmark. På Vendelbocentret i Sindal er 32 ansatte og 14 beboere konstateret smittede. En af beboerne døde natten til lørdag med coronavirus.

På flere skoler i Hjørring er der også konstateret smitte, ligesom 11.000 mink er blevet aflivet på en minkfarm i kommunen, efter at nogle af minkene er blevet testet positive for coronavirus.

Fredag har Lægerne i Hirtshals desuden oplyst, at en smittet patient har været i konsultationen, og at medarbejdere derfor er sendt hjem i karantæne.

Udviklingen gør stort indtryk på flere borgere i Hirtshals, som TV2 taler med lørdag hos den lokale bager:

 
 
Foto: TV2

Stephanie Anina Medjord-Hansen, studerende, Hirtshals:

- Det er skidt, at det spreder sig. Min far er syg og i højrisikogruppen, så det er ikke så godt. Jeg tror, vi er blevet for uforsigtige, fordi vi har haft færrest smittetilfælde. Vi har været ligeglade i et stykke tid – især de unge – og så spreder det sig nu.

 
 
Foto: TV2

Jørgen Simonsen, murer, Hirtshals:

- Jeg hørte godt, at det var kommet til Hirtshals, og så man må jo bare passe på. Andet kan man ikke gøre. Jeg bruger håndsprit og holder afstand. Jeg tror, det er på retur igen. Vi har ikke noget at bruge det til.

 
 
Foto: TV2

Alfred Nielsen, pensionist, Uggerby:

- Det er ikke særlig smart, at det nu er kommet til Hirtshals. Vi er sluppet fri indtil nu, og lige pludselig kommer det. Jeg holder afstand, vasker hænder og spritter hænder. Mere kan vi ikke gøre. Min kone arbejder på ældreområdet i Bindslev, så jeg skal passe meget på, hvem jeg har kontakt med, så jeg ikke smitter min kone, og hun så smitter dem på plejehjemmet.

 
 
Foto: TV2

Karin Sanderhoff, pensionist, Hirtshals:

- Det er forfærdeligt. Jeg er meget udsat, da jeg har KOL. De første mange uger var jeg buret inde, og måske skal jeg bure mig inde igen. Jeg har det så dårligt med det. Nogle gange tænker jeg, var det nemmere at blive smittet og så komme over det - i stedet for hele tiden at have i baghovedet, hvad der sker. Er det mig, der ryger på intensiv?

 
 
Foto: TV2

Chris Grünewald:

- Det er en katastrofe. Jeg er selv hjertepatient og tager mine forholdsregler. Man skal spritte hænder og holde afstand.

Selvom smitten kan virke overvældende, skal man bevare roen, siger ledende overlæge og professor om situationen. Læs mere her:

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden