LIGE NU:

Butiksindehaver: - Vi er nødt til at tænke ud af boksen

Mette Nørgaard ejer fem Vero Moda butikker i Nordjylland. De er alle lukket ned, og hun kæmper lige nu sammen med en lille håndfuld ansatte for at holde gang i salget. 

Lukket indtil den 30. marts står skrevet på en seddel på døren til Mette Nørgaards butik på HImmerlandsgade i Aars. Men selv om døren er låst, og butikken er lukket, så har Mette Nørgaard travlt indenfor. 

- Vi har været nødt til at tænke ud af boksen for at finde ud af, hvordan vi opretholder noget salg, siger hun.

Hun ejer fem Vero Moda tøjbutikker i Nordjylland, og i fire af de fem butikker holder hun sammen med en lille gruppe af sine medarbejdere butikken kørende. De har nemlig flyttet salget over på de sociale medier. 

- Det er vigtigt for os at bevare kontakten til vores kunder, og det er vigtigt for os at føle, at vi gør noget, selv om vi, hele Danmark og hele verden står i den her krise, siger Mette Nørgaard. 

Kunderne er flittige til at bestille. Deres ordrer er klar til at blive pakket og leveret.
Kunderne er flittige til at bestille. Deres ordrer er klar til at blive pakket og leveret.
Foto: Jesper Chrisiansen

På Facebook og Instagram har hver butik en profil, og det er herfra, at der er kontakt til kunderne. 

- Al betaling foregår via MobilePay, og når jeg har modtaget betalingen, så leverer jeg varen til dem, siger Mette Nørgaard.

Giver gratis levering

Butikkerne leverer gratis ud til kunderne i de byer, hvor butikkerne er placeret. Kunderne fra andre steder får varen sendt med posten.

Mette Nørgaard har ingen webshop. Derfor bruger hun de sociale medier. Kommunikationen med kunderne foregår der og på telefonen. En kunde som manglede en fødselsdagsgave til sin kone har også fået hjælp.

- Jeg lavede en lille video til ham med forslag på varerne ud fra de ting, som vi havde snakket om omkring hans kone, og nu er jeg i gang med at pakke varer ind, som jeg leverer ud til ham senere i dag, fortæller hun.

Ansatte sendt hjem

Mette Nørgaard har 12 fuldtidsansatte og 16 timelønnde i sine butikker. De fleste medarbejdere har hun været nødt til at sende hjem med hjælp fra de hjælpepakker, som folketinget har vedtaget. I dag vedtog folketinget endnu en hjælpepakke til 50 milliarder kroner.

- Det er super vigtigt, for ellers er der jo ingen af os som overlever. Nu gør vi noget på de sociale medier, men ellers har vi jo ingen indtægt og kunder, siger hun.

Hvornår butikkerne igen kan åbne afhænger af, hvordan covid19-epidemien udvikler sig i Danmark. Mette Nørgaard håber, at hun kan holde salget kørende indtil det sker, og opfordringen til andre er enkel:
 
- Det er bare at prøve noget og tænke nogle andre tanker, siger Mette Nørgaard.