LIGE NU:

Byrådsmøder afholdes på Superliga-stadion

Mariagerfjord Kommune har valgt at flytte de sidste to byrådsmøder inden sommerferien til Superliga-klubben Hobro IK's stadion.

Både politikere og sportsudøvere har gennem verdenshistorien sagt, at sport og politik ikke skal blandes sammen. Det mantra gør byrådspolitikerne i Mariagerfjord Kommune for en stund op med.

I de kommende uger flytter byrådsmøderne nemlig fra rådhuset i Hadsund til loungen på DS Arena i Hobro, hvor Superliga-klubben Hobro IK til daglig har hjemmebane. Det fortæller Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen (V) til Fjordavisen.

- Vi har valgt, at de to byrådsmøder, der ligger inden sommerferien (28. maj og 25. juni red.) afholdes i loungen på DS Arena. Her kan vi samle alle 29 byrådsmedlemmer og holde os indenfor sundhedsmyndighedernes afstandskrav med mere. På mødet på torsdag har vi også nogle punkter på, hvor jeg tænker, at der vil komme en del tilhørere. Dem kan vi også lave plads til på DS Arena, siger borgmester Mogens Jespersen (V) til fjordavisen.nu.

- Efter vores plan vil vi til byrådsmødet i august være tilbage i vores vante omgivelser i byrådssalen i Hadsund, siger Mogens Jespersen.

Nabokommunen Rebild Kommune meldte i onsdags ud, at de rykker tilbage til byrådssalen.

- Jeg ser virkelig frem til, at vi igen kan mødes fysisk hele byrådet – naturligvis med afstand og andre forholdsregler. Det har fungeret fint med nødstyret – og tak til alle i byrådet for det – men det er ikke optimalt. Vi skal være 25 byrådspolitikere rundt om bordet, når vi træffer beslutninger. Ligesom i resten af samfundet bevæger vi os roligt og sikkert mod normalen – der er gang i skoler og dagtilbud, vi har fået åbnet for udebesøg på ældrecentrene og snart kan vores foreninger og mange frivillige forhåbentlig begynde at blomstre igen, sagde Leon Sebbelin (B), borgmester i Rebild Kommune, om igen at kunne holde møder i byrådssalen.

De nordjyske kommuner har været tvunget til at afholde byrådsmøder på anderledes vis under coronakrisen. Dette indslag fra 25. marts viser, hvordan det eksempelvis er foregået i Hjørring Kommune.