LIGE NU:

Café trodser forbud: Nu vanker der bøde

På trods af flere advarsler valgte en caféejer at holde åbent og serverede alkohol for gæster. Det fører nu til den første sigtelse i Nordjylland for overtrædelse af samlingsforbud.

Selvom statsministeren har sagt det, og medierne har skreget om det i ugevis, har en caféejer fra Vesthimmerland åbenbart ikke forstået pointen - eller så har vedkommende bare valgt at være ligeglad - selv efter flere advarsler fra politiet. 

Det må være konklusionen, for Nordjyllands Politi har i dag sigtet en caféejer i Vesthimmerlands Kommune for at holde åbent trods det midlertidige forbud grundet coronavirus/covid-19. 

Caféejeren er i dag klokken 17.20 blevet sigtet for fortsat at benytte sine lokaler til servering og salg – med andre ord: Holde åbent. Sigtelsen falder efter, at politiet flere gange har været i dialog med ejeren.

- Vi har fået adskillige henvendelser om denne cafe, som vi derfor også har holdt opsyn med og været i dialog med. Men vi kan konstatere, at man tilsyneladende ikke overholder reglerne, og derfor håndhæver vi naturligvis forbuddet og sigter ejeren, udtaler leder af politiets patruljecenter i Himmerland, vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

Musik og drikkevarer til personale og stamgæster

Ifølge de nye midlertidige regler – som regeringen har indført for at mindske spredningen af coronavirus/covid-19 i Danmark – må serveringssteder ikke holde åbent, det vil sige sælge eller servere mad og drikkevarer, som indtages på stedet. 

- Da vi kommer til stedet kort før klokken 17.00 i går, erfarer vi, at personale og stamgæster er samlet inde i cafeen omkring baren, hvor de hører musik og drikker alkohol og sodavand, forklarer Poul Severinsen om politiets baggrund for sigtelsen.

Han påpeger, at politiet ser med alvor på forebyggelsen af smittefare og opfordrer alle til at følge reglerne, der skal sikre, at danskerne kommer bedst muligt gennem corona-krisen.

Cafeejeren i denne sag risikerer en bøde på adskillige tusinde kroner. Hvis cafeejeren bryder loven gentagne gange, kan det resultere i større bøder. 

Sagen vil nu blive nærmere efterforsket, oplyser Nordjyllands Politi. 

Fakta om de midlertidige regler for serveringssteder m.fl.