Camilla Frost valgte, trods corona-krisen, at holde sit hotel åbent. Foto: Jesper Christiansen

Corona kunne ikke lukke hotellet

Mens mange hoteller frivilligt valgte at lukke ned, da corona-krisen ramte Danmark for snart to måneder siden, så forblev Hotel Jutlandia i Frederikshavn åbent.

- Vi var her før coronaen, vi er her under den, og vi er her også efter coronaen, siger Hotel Jutlandias direktør Camilla Frost.

Selv om der ikke var udsigt til, at der ville komme mange gæster, så valgte hun midt i marts at følge mavefornemmelsen, som fortalte hende, at hun skulle holde hotellet åbent for gæster - trods corona-krisen. En beslutning, hun ikke fortryder.

- Vi har 10.000 kvadratmeter, så på den korte bane kan det ikke betale sig at holde åbent for 7 gæster, men på den lange bane er jeg ikke i tvivl om, at det er den rigtige strategi, siger hun.

18 gæster til 104 værelser

Hotel Jutlandia har 104 værelser, og der har været gæster på hotellet hver eneste nat siden corona-krisen satte ind. I gennemsnit har hotellet haft 18 gæster per nat.

- Der er masser af virksomheder i byen, som skal køre rundt, og de har brug for overnatning til folk. De har altid været der for os, så nu er vi der for dem, siger Camilla Frost.

Hotellet har trods corona-krisen haft gæster hver nat. Foto: Jesper Christiansen

Take-away til gæsterne

Både restauranten og baren på hotellet har været tvangslukket i snart to måneder. Den store restaurant står gabende tom. Morgenmaden får gæsterne nu tilbudt som take-away fra hotellets reception, og en del af den normale bemanding er også sendt hjem, ligesom personalet arbejder i hold.

- Vi har skruet op for rengøring. Vi rengør og spritter af 8 gange om dagen, siger Camilla Frost.

Den tekniske afdeling er til gengæld fuld bemandet. De er i gang med at male og gøre hotellet sommerklar til, at der igen kommer mange gæster.

En dejlig opringning

Denne morgen er der 7 gæster tilbage på hotellet, men en enkelt opringning redder dagens belægningstal.

- Jeg har lige haft en herre i telefonen. Han ville gerne have 7 værelser i 2 måneder, og så er vi jo glade for at have åbent, siger hoteldirektøren.

Herren i telefonen er Per Kirk. Han er rejsemontør og arbejder sammen med sit sjak på Flådestationen i Frederikshavn, hvor de skal reparere skibsmotorer de næste mange måneder. Derfor er han på jagt efter hotelværelser til sine folk.

- Lige nu bor vi på en campingplads, men det er simpelthen for småt. Vi bor to og to derude. Vi har ingen privatliv, siger Per Kirk.

Efter en hurtig rundvisning booker han 7 værelser i 2 måneder, og måske får han brug for endnu flere værelser.

En del af de hoteller, som har været lukket i mange uger åbner igen fra mandag den 11. maj, og fra mandag den 18. maj må hotellerne også åbne deres restauranter igen - under særlige retningslinjer.

Flaget er ude hverdag, som symbol på, at hotellet er åbent, og sådan fortsætter det, lover Camilla Frost. Foto: Jesper Christiansen