LIGE NU:

Corona-status: 68.656 nordjyder er nu færdigvaccinerede

11,6 procent af nordjyderne har nu fået begge vaccine-stik.

Genåbningen af samfundet er i fuld gang og i den kommende uge venter efter planen endnu en fase. Det er den 6. maj når udvalgt indendørs idræt for voksne genåbner med krav om coronapas. Og det kan ske genåbningen bliver udvidet. Et stærkt pres fra både opposition og støttepartier mod regeringen og i særdeleshed sundhedsminister Magnus Heunicke om øget genåbning kan betyde, yderligere corona-lempelser i snarlig fremtid.

For det går da også ganske godt med at holde smitten i skat samtidig med at der hver dags vaccineres stadigt flere danskere.

Således er 656.174 danskere, svarende til 11,2 procent af befolkningen, færdigvaccinerede. I Nordjylland er andelen en anelse større i det 11,6 procent af befolkningen, 68.656 personer for at være præcis, har modtaget begge vaccinestik.

Stabil smitte - få indlagte

Og mens vaccine-indsatsen fortsætter for stadigt højere tempo for hver dag der går er smittetallene stabile og relativt lave. Der er det seneste døgn konstateret 867 nye tilfælde af covid-19. 64 af de nye tilfælde er fundet i Nordjylland. Over den seneste uge er der i Nordjylland fundet samlet 458 smittetilfælde. Det giver en incidens på 77,8 og selvom det er den næsthøjeste incidens blandt de fem regioner er den markant lavere end incidensen i Region Hovedstaden der med 2521 smittetilfælde over den seneste uge har en incidens på 137,1.

Der er i øjeblikket 179 indlagte på landsplan. Det er fem flere end i opgørelsen lørdag, men det er stabilt og på ingen måde et højt tal i forhold til sunhedsvæsenets kapacitet. Her i Nordjylland er der i øjeblikket 18 indlagte og det er, som på landsplan, med til at tegne et billede med stabile nøgletal.

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

Til forsiden

Til forsiden