Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Coronakrise udskyder Hobro-stjernes klubskifte

Spillerforeningen og Divisionsforeningen er blevet enige om en aftale, som betyder, at alle spillere i Superligaen og 1. division spiller sæsonen til ende i deres nuværende klub.

Coronavirussens indtog i Danmark har betydet, at der ikke er blevet spillet Superliga-fodbold siden 9. marts. Om 12 dage er den lange, ufrivillige fodboldpause forbi, når turneringen genoptages, og så skal det afgøres, hvem der løber med medaljerne, og hvem der må en tur ned i landets næstbedste række.

Hobro IK kæmper for at bevare sin status som Superliga-klub, og klubbens amerikanske stjerne Emmanuel Sabbi er en vigtig herre i bestræbelserne på at blive oppe i landets bedste række. Derfor kan himmerlændingene nu glæde sig over, at de råder over ham i resten af denne sæson.

Den 22-årige offensivspiller indgik ellers tidligere i år en kontrakt med fynske OB, som han efter planen skulle skifte til 1. juli. Her er den nuværende sæson bare ikke færdigspillet på grund af den lange coronapause, og spørgsmålet var derfor, om Hobro måtte spille de sidste, afgørende kampe uden Sabbi?

Ny aftale forlænger kontrakter

Hobro kan dog ånde lettet op, fordi fredag aften indgik Spillerforeningen og Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening en aftale, som betyder, at alle nuværende kontrakter forlænges indtil 31. juli. Dermed får klubberne i både 3F Superligaen og i NordicBet Ligaen mulighed for at spille sæsonen færdig med deres nuværende trup.

- Vi er glade for, at vi i fællesskab med Spillerforeningen kan sørge for at bringe sæsonen sikkert i hus – og få 3F Superliga og NordicBet Liga afsluttet med fuldstændig sportslig integritet, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening, i en pressemeddelelse.

Profiler bliver lidt længere

Den nye aftale får betydning for en række spillere i de nordjyske Superliga-klubber, Hobro IK og AaB. Ud over, at Emmanuel Sabbis skifte til OB bliver udsat, får Hobro ifølge bold.dk også mulighed for at holde på Jonas Brix-Damborg, Rasmus Minor, Nicholas Gotfredsen, Brandon Onkony, Simon Jakobsen og lejevenden Kerim Memija.

For AaB betyder den nye aftale, at de får glæde af Patrick Kristensen, Jores Okore, Søren Tengtstedt og Aramis Kouzine i resten af sæsonen. De fire spillere havde kontraktudløb 30. juni, men har nu mulighed for at forlænge med en måned.

- Det er klart, at det vil være naturligt og logisk at forlænge de fire spillere, når nu vi har fået muligheden for det. Så ja, vi agter at forlænge dem, men vi skal selvfølgelig have en snak med spillerne selv først for at høre, om de også er interesseret i det. Og så vil vi derefter forsøge at få en aftale på plads, siger AaB's sportschef Inge André Olsen til TV2 Nord.

Filip Lesniak, som er udlejet til Silkeborg og Jakob Blåbjerg, som er udlejet til Vendsyssel FF, spiller sæsonen til ende i de respektive klubber.

01:35

Se interview med AaB's sportschef Inge André Olsen om muligheden for at forlænge samarbejdet med de fire spillere, der har kontraktudløb 30. juni.

Luk video