LIGE NU:

Coronavirus: Byrådsmedlem bliver væk fra byrådsmøde

- Jeg har aldrig troet, at jeg bevidst skulle boykotte et politisk møde, men jeg kan sige med det samme: Jeg deltager ikke i et fysisk møde. Sådan siger byrådsmedlem Claus Mørbak Højrup (V), Hjørring Kommune.

Hjørring Kommunes byrådsmøde den 25. marts er aflyst som fysisk møde. I stedet var planen at afholde et elektronisk møde for de mest presserende punkter på dagsordenen. Men Hjørring Kommune er nu blevet oplyst af Indenrigsministeriet, at det skal afholdes fysisk. Det skriver byrådsmedlem, Claus Mørbak Højrup (V) til flaskeposten.nu

- Jeg er kasserer i Hjørring Styrkesport, hvor vi har lukket ned for al træning. Jeg underviser på AAU, hvor mine hold nu er aflyst, og jeg leder efter muligheder for at gennemføre elektronisk undervisning. Min søns fødselsdag for klassekammeraterne i fredags blev aflyst og sammenkomsten med familien lørdag blev også aflyst. Jeg kører kun ud for at handle, eller for at gå en tur, uden at der er andre mennesker i nærheden, skriver han blandt andet. 

- Det er ikke for min egen skyld. Jeg skal nok overleve en gang Corona, men der er meget mere på spil end min egen fysik. Se bare rundt i verden. Jeg behøver vel ikke uddybe nærmere.

- Nu vil Indenrigsministeriet så samle 31 byrådsmedlemmer og tilhørende forvaltning til et fysisk møde. Argumentationen er, at demokratiet skal foregå i det åbne. Godt argument i enhver anden sammenhæng, men ikke når man tager situationen i betragtning, og alt andet, som regeringen (fornuftigt) har sat i værk.

- Vi har taget et standpunkt som kommune, nemlig at lukke ned for så meget som muligt, og bidrage til at undgå smittespredning mest muligt, så vores sundhedsvæsens kapacitet kan håndtere de kommende opgaver. Som byrådsmedlemmer skal vi være foregangseksempler, især i denne tid. Vi kan ikke vakle i denne sag. Desuden har vi også ældre medlemmer af byrådet, som er i faregruppen, herunder en enkelt, som er i kemobehandling.

- Jeg har aldrig troet, at jeg bevidst skulle boykotte et politisk møde, men jeg kan sige med det samme: Jeg deltager ikke i et fysisk møde den 25/3. 

- Ulovligt? Måske. Men, så vil jeg udvise civil ulydighed. Jeg ved, at der arbejdes med alternative løsninger, men jeg skriver dette, før jeg har rådført mig med mine kollegaer, for jeg vil ikke påvirkes.

Claus Mørbak Højrup holder fast i holdningen, og oplyser at han fortsat vil passe sit arbejde som byrådsmedlem på enhver anden mulig måde, indtil han igen mener, at det giver mening at mødes fysisk.