LIGE NU:

Digital dyrskue: Dyrene vises frem på computer og mobil

Hobro Dyrskue har ikke aflyst årets dyrskue. For i år skal præmiekoen og de mange andre dyr vises frem på en skærm i stedet for i Hobro.

Hobro Dyrskue holdt pause i 2019 og stod her i 2020 over for en relancering, og skuet var blevet planlagt tidligere på sommeren for at få flere besøgende med. 

Men så kom corona-krisen. 

Det var en ærgerlig dyrskueformand og arbejdsgruppe, der måtte aflyse årets dyrskue i Hobro. Derfor var de straks med på at afvikle dyrskuet digitalt i stedet for. Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne holde liv i dyrskuet med det digitale dyrskue, som er en rigtig sjov ide, siger Jacob Bjerrum, der er formand for Hobro Dyrskue.

Slipper for transport

Selvom dyrskuet ikke bliver, som det plejer, er dyreudstillernes passion for at udstille avlsarbejdet stadig stort. 

- Så vi glæder os til at vise vores dyr frem på skærmen, siger dyrskueformanden.

Og han kan ikke lade være med at tænke på, at der også er fordele ved det digitale koncept.

- Vi slipper for at stå tidligt op, og vi skal ikke døje med at transportere dyrene frem og tilbage til dyrskuepladsen, siger han med et smil.

Udstillere, der på grund af deres sundhedsstatus tidligere var udelukket fra dyrskuerne, kan nu også være med.

- Men jeg glæder mig nu også til, at vi igen kan mødes fysisk til næste år, siger han.

Landbruget er vigtigt

Jacob Bjerrum håber også, at børnefamilier og andre interesserede, som ikke til dagligt arbejder med eller kender til landbruget, vil kigge med på skærmen i den uge, Hobro Dyrskue er online og lørdag den 6. juni, hvor årets vindere findes live.

- Samfundskontakten og kontakten til forbrugerne er jo stadig vigtig, selvom der er Covid-19, siger dyrskueformanden og fortsætter:

- Netop her under krisen har vores erhverv jo vist, hvor vigtigt et erhverv, vi er, fordi vi sikrer, at der er fødevarer nok til alle, så lige nu har vi en oplagt chance for at vise, at vores dyr også både ser godt ud og har det godt, siger han