Foto: LandboNord

Dyrskue aflyses på grund af coronasituation

Der bliver ikke noget dyrskue i Fjerritslev i år på grund af den nuværende coronasituation. Arrangørerne ser i stedet frem mod 2021.

Aflysninger og udsættelser af arrangementer har der været i hobetal, siden coronavirussen er kommet til Danmark og har medført en række ændringer i den hverdag, vi kender. Den nuværende covid-19-situation har nu fået betydning for endnu et planlagt arrangement.

Landboorganisationen LandboNord oplyser fredag i en pressemeddelelse, at årets Fjerritslev Dyrskue er aflyst, fordi det endnu er uvist, hvor udbredt coronasmitten er i Danmark 16. maj, hvor dyrskuet skulle have været afholdt.

Læs også Seneste nyt om coronavirus: Politi roser nordjyder for god opførsel i det varme vejr

- Med to måneder til Fjerritslev Dyrskue, og med Danmark næsten lukket ned her ved foden af kurve for smittede af coronavirus ser vi ikke anden udvej, end at vi desværre må aflyse dyrskuet i Fjerritslev. Planlægningen er allerede godt i gang, men vi ved ikke, hvor mange der vil være berørte af smitten den 16. maj. Derfor standser vi planlægningen nu, og ser frem til at holde et flot dyrskue i 2021, siger formanden for Fjerritslev Dyrskueudvalg, Ole Larsen.

Usikkerhed om dyrskue i Hjørring

LandboNord står også bag dyrskuet i Hjørring, som i år er planlagt til at løbe af stablen den 19. og 20. juni. Arrangørerne ved endnu ikke, om coronasituationen tillader, at Hjørring Dyrskue kan afholdes i 2020.

- Vi følger situationen meget tæt, og i dyrskuebestyrelsen er vi nu i alvorlige overvejelser, om det bliver muligt at afholde vores store dyrskue i Hjørring. Lige nu ser vi tiden an, siger bestyrelsesformand for Hjørring Dyrskue, Lars Mellemkjær.

Der var omkring 2.000 besøgende til Fjerritslev Dyrskue sidste år, mens over 25.000 lagde vejen forbi Hjørring Dyrskue i 2019.