På Hobro.com/shopping kan man finde otte lokale forretninger der leverer gratis. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter corona-nedlukning: Gågaden i Hobro er flyttet over på internettet

Hobro Handelsstandsforening har lavet en fælles webportal til deres medlemmer, så kunderne fortsat kan handle i de lokale forretninger under coronakrisen.

I Hobro har handelsstandsforeningen taget et nyt middel i brug for at holde gang i forretningerne under coronakrisen. På webportalen Hobro.com/shopping kan lokale fra Hobro handle på en digital gågade og få gratis levering fra forhandleren.

Ifølge Kasper Berggren, der er formand for Hobro Handel og har tøjforretningen GATE 36, er det en håndsrækning til de forretninger, der ikke selv har tid eller mandskab til at lave en webshop.

- Det at lave en webshop er ikke noget, man bare gør lige hen over natten. Vi arbejdede rimelig intenst på vores side og gør det stadig. Hvis man ser bare fra i går til i dag, er der ændringer, siger Kasper Berggren.

En gågade på nettet

En af de tilmeldte i den digitale løsning er urmager og guldsmed Peter Møller. Hans forretning har været med siden lanceringen af hjemmesiden, og allerede fra dag ét havde han kunder, der benyttede sig af muligheden.

- Det er en vigtig løsning, fordi vi kan tilbyde vores produkter på en samlet platform. Det betyder selvfølgelig noget, at der er noget at komme efter som kunde, så det er vigtigt, at vi kan flytte en gågade ind på nettet, siger Peter Møller.

Flere af de fysiske forretninger i Hobros gågade har måttet lukke ned og sende deres ansatte hjem som følge af coronasituationen. Ifølge Kasper Berggren er der derfor også en vis symbolik i at flytte gågaden ind på nettet nu.

- Jeg sælger ungt herretøj, og der er salget nærmest stoppet fra den ene dag til den anden. Så vi har lavet denne løsning for at vise kunderne, at vi stadig er her, og vi kæmper, siger Kasper Berggren.

Lige nu er der otte forretninger tilmeldt den digitale gågade, men fra på mandag burde det være muligt at handle fra hele femten forskellige forretninger.