Elev hjemsendt efter coronasmitte i familien

Fredag blev en udskolingselev på en folkeskole i Støvring hjemsendt til isolation, efter at et nært familiemedlem blev testet positiv for coronavirus.

På Karensmindeskolen i Støvring har de fredag formiddag sendt en elev fra udskoling i hjemmeisolation, efter at et nært familiemedlem blev testet positiv for coronavirus, oplyser Rebild Kommune i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

- Vi tager selvfølgelig situationen alvorligt og håndterer den i god ro og orden. Det er vigtigt, at alle, der færdes på skolen, føler sig trygge. Jeg er løbende i dialog med relevante myndigheder og folk med tilknytning til skolen. Selvom det er en ny situation for os, så er det meget kompetente folk og vi fik aktiveret vores beredskab, så snart vi fik kendskab til situationen. Hvis situationen udvikler sig yderligere, er vi klar med de nødvendige foranstaltninger, siger skoleleder Henrik Weinkouff. 

Den hjemsendte elev har ikke selv udvist symptomer, og må vende tilbage til undervisningen, hvis symptomerne fortsat udebliver, og der kan fremvises en negativ coronatest.

Florerende rygter

Efter florerende rygter vedrørende smitten på Facebook, oplyser skoleleder på Karensmindeskolen, Henrik Weinkouff, at skolens viceinspektør i den kommende uge vil tage turen rundt i samtlige klasser i udskoling og på mellemtrinet for at afdramatisere rygterne. Præcist, hvad rygterne bestod i oplyses ikke.

Karensmindeskolen fortsætter upåvirket og følger myndighedernes anbefalinger og forbehold, så længe der ikke er blevet konstateret smitte hos hverken skolens elever eller ansatte.


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland