LIGE NU:

Elev smittet med corona: Klasse og tre lærere sendt hjem - skal testes

På en skole er 4.a ikke mødt op i dag. En elev er smittet med corona.

Coronasmitten har bredt sig på Højene Skole i Hjørring. Søndag aften fik forældrene besked om, at en elev i 4.a er smittet.

- Status på skolen er, at coronasmitten ser ud til at udvikle sig på skolen. En elev i 4.a er smittet. En af elevens forældre har været smittet, og efter test viser det sig, at et af familiens tre børn har vist sig at have coronasmitte i blodet uden at udvise symptomer, fortæller Michael Harritslev, der er skoledistriktsleer på Højene Skole i Hjørring.

Skolelederen har derfor sendt 4.a hjem - det samme er klassens tre lærere. 

Skolen har fulgt vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen, og det er nu meningen, at alle klassens elever og lærere skal testes.

- Jeg vil sige, at der er ro på. Vi ved, hvad vi skal gøre i situationen. Og det er heller ikke sådan, at elever og forældre er nervøse. Vi meldte det her ud i aftes, og vi har ikke haft et eneste opkald fra bekymrede forældre, siger han.

- Børnene har lært lektien

Udover at orientere forældrene har Michael Harritslev også kontaktet Sundhedsstyrelsens hotline og Hjørring Kommunes kriseberedskab.

- Jeg føler mig tryg og synes, vi har et godt backup-system til at håndtere situationen.

Faktisk er han ret optimistisk, når han går rundt på gangene og ser, hvordan børnene har taget regler og rutiner til sig.

- Eleverne er skrappe til at huske at vaske hænder og holde afstand. Selvfølgelig kan det være svært i de mindste klasser, men de har lært lektien. Personalet får dog lige en reminder i dag, så alle husker, det fortsat gælder om at vaske hænder flere gange om dagen og at holde afstand.

Lærer smittet tidligere

Det er ikke første gang i coronaperioden, at Højene Skole har skullet forholde sig til smitte på skolen. 

5. maj blev en lærer i 4.c testet positiv for corona, ifølge Michael Harritslev har vedkommende det godt og er vendt tilbage til sit arbejde på skolen. 

Vedkommende har ikke undervist i 4.a, oplyser han. 

Frederikshavn også ramt

Søndag blev der også konstateret smitte på en anden skole i Nordjylland. 

Det skete, da en 7. klasse og en 9. klasse samt en lærer fra Privatskolen i Frederikshavn søndag blev sendt i isolation af skolens ledelse.

En forældre til et barn i hver klasse er blevet smittet med COVID-19, og derfor skal begge elever testes i dag.