LIGE NU:

Fårups direktør lettet: Endelig har vi fået vished

Fårup Sommerland er tvunget til at fremrykke første åbningsdag i år. Det sker på baggrund af regeringens aftale om tredje fase af Danmarks genåbning.

Fredag morgen fremlagde regeringen en aftale om tredje fase af Danmarks genåbning, som starter den 8. juni. Hvis alt går som planlagt, vil biografer, museer, teatre og udendørs forlystelsesparker igen kunne åbne dørene for danskerne. Og netop udmeldingen om forlystelsesparker får konsekvenser for Fårup Sommerland. Det fortæller Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

-  Vi er selvfølgelig kede af, at vi nu skal vente lidt længere med at åbne, men vi blev også lettede, da vi hørte udmeldingen. For med den usikkerhed, der har karakteriseret denne tid, er det rart at have vished om, at vi kan åbne den 8. juni, siger Niels Jørgen Jensen.

Parken havde oprindeligt planlagt første åbningsdag den 2. maj, men da coronavirussen fik fat i Danmark blev den udskudt til den 21. maj. Nu har regeringen så endeligt slået fast, at det ikke er muligt for udendørs forlystelsesparker at åbne før den 8. juni.  

Direktør i Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen: - Parken er klar til at åbne, når den må.
Direktør i Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen: - Parken er klar til at åbne, når den må.
Foto: Privat

Venter på retningslinjer

Fårup Sommerland venter nu på retningslinjer fra myndighederne, der præciserer, hvilke foranstaltninger parken skal foretage, for at sikre en forsvarlig åbning.

-  I teorien kunne vi nok godt åbne indenfor to uger. Men det er først, når vi kender til retningslinjerne fra myndighederne, at vi har fuldt overblik over, hvor meget arbejde der skal gøres med at klargøre parken, siger han.

Måske kan krav om begrænsning af antal besøgende få konsekvenser for Fårup Sommerland.

- Hvis myndighederne tager udgangspunkt i antal kvadratmeter per gæst, så tror jeg ikke, vi får noget problem, for vi dækker et meget stort areal. Men det ved vi ikke noget om endnu, siger direktøren.

I en ellers meget usikkertid er der dog en ting, direktøren vil garantere.

- Vi er helt klar til at åbne, når vi får lov til det. Vi har en ny rutchebane og 400-500 gode kollegaer, der er klar til at give gæsterne den bedste oplevelse, så vi glæder os rigtig meget til at kunne åbne parken igen.