Seneste nyt:

Færre coronasmittede i Hjørring over den seneste uge

Selvom der i løbet af ugen er konstateret smitte med COVID-19 hos både skoleelever samt mere plejepersonale og flere beboere på Vendelbocentret, er det samlede billede bedre end i sidste uge i Hjørring Kommune.

Coronavirus har på det seneste for alvor ramt Nordjylland. Smitte på både skoler i Frederikshavn og Hjørring samt smitte på et plejecenter og på to minkfarme dækker over mange af tilfældene med smitte i den seneste uge. 

Tal fra Statens Serum Institut tyder dog på, at der er ved at komme styr på smittespredningen. Fra at have været den eneste kommune i landet med mere end 50 nye smittede per 100.000 indbyggere over de seneste 7 dage, så har Hjørring Kommune nu skiftet farve til en mere orange kulør, der betyder, at der kun er konstateret mellem 30-39 nye smittede per 100.000 indbyggere over de seneste 7 dage. Hjørring Kommune er sammen med Helsingør Kommune og Køge Kommune nu de tre steder i landet med flest nye smittede over de seneste syv dage.

Professor og virolog ved Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, roste torsdag håndteringen af mikroudbruddet i Nordjylland.

- Som jeg kan læse det, så er det blevet håndteret rigtig godt. Man har lavet meget målrettede nedlukninger omkring plejehjemmene og nogle skoleklasser, og man tester relevant personale og personer på plejehjemmene, så på den måde skulle man meget gerne kunne nå at fange de her smittekæder, så vi ikke får en mere generel spredning, sagde Allan Randrup Thomsen.