LIGE NU:

Festival aflyst: Forsigtig optimisme i Nibe

Leder af Nibe Festival Peter Møller Madsen kalder økonomien en ubekendt faktor efter forbuddet mod at holde årets festival.

Festen i Skalskoven er udsat til næste år. Nibe Festival må som alle de andre store musikfestivaler i landet erkende, at der ikke bliver sat strøm til forstærkerne i år.

Leder af Nibe Festival Peter Møller Madsen er trods alt optimistisk, selv om han kalder det en voldsom melding, som statsminister Mette Frederiksen kom med på pressemødet mandag.

- Men vi reagerede per instinkt ved at gå i damage control. Så vi var klar til at informere pressen men i den grad også hele vores organisation og billetkøberne. Så det var virkelig en crazy aften i går – men også en aften, der var en nødvendighed, siger Peter Møller Madsen, som ikke her dagen efter statsministerens udmelding har overblik over de økonomiske konsekvenser.

quote Økonomien er en ubekendt faktor lige nu. Vi har fået et forbud, og det har vi ageret ud fra, så følger alle de andre ting bagefter.

Peter Møller Madsen, leder, Nibe Festival

- Økonomien er en ubekendt faktor lige nu. Vi har fået et forbud, og det har vi ageret ud fra, så følger alle de andre ting bagefter, siger Peter Møller Madsen.

Kulturen binder os sammen

Han er dog sikker på, at Nibe Festival og kulturen i det hele taget nok skal klare den pludseligt opståede krise.

- Vi har en stor tro på, at kulturen generelt nok skal leve videre i Danmark. Kulturen er vigtig for den danske borger. Det er kittet, der binder os sammen og giver os masser af livsværdi. På vegne af hele kulturen kan jeg sige, at vi er optimistiske, siger Peter Møller Madsen.

Han håber, at billetkøberne vil have overført deres billet til 2021, og de, der ikke ønsker det, får en refusion. Det er dog her og nu uklart, hvordan og hvornår det kan lade sig gøre

- Alle billetudbyderne er under et kæmpepres lige nu. Det er mange hundredetusinde mennesker, der skal tages hånd om, så der kan gå lidt tid endnu, siger Peter Møller Madsen.

En anderledes sommer

Han fortæller, at denne sommer bliver noget anderledes, end den normalt ville have været med fuld tryk på festivalen.

- Det har vi da snakket om generelt på alle niveauer i vores organisation. Det bliver da besynderligt, fordi det har været en del af vores liv. Men vi fortsætter med at lave festival, selv om vi har fået besked på at aflyse. For der er mange ting, vi skal agere ud fra. Både for at få landet årets festival, og så skal vi jo allerede gøre tanker om 2021. Men måske bliver det meget sundt at nyde et par dage i sommerhuset uden deadlines. Måske bliver jeg sendt i haven, siger Peter Møller Madsen.

Men kan du garantere, at der kommer en festival i 2021?

- I de her dage tror jeg ikke, at der er nogen, der kan stille garantier om noget som helst. Men vi er da meget optimistiske. Vi har et fantastisk godt fundament, vi har en rigtig tro kundeskare, og vi er meget velkørende. Men igen. Man kan ingen garantier stille på nogen niveauer i disse tider.