Seneste nyt:

Formand om ny smitte: - Sønnen passer dyrene og er smittet

Der er konstateret smitte med Covid-19 på en tredje nordjysk minkfarm. Sønnen har fået konstateret coronavirus efter en fodboldkamp i lokalområdet.

Fødevarestyrelsen har fundet Covid-19 hos mere end halvdelen af minkene hos en besætning ved Hjørring. Dermed er der konstateret smitte hos tre nordjyske minkfarme, og formand for Nordjyllands Pelsdyravlerforening, John Elling, bekræfter over for TV2 Nord, at den tredje smittede farm er ved Sindal.

quote Det er minkfarmejerens søn, der passer dyrene, som er smittet. Sønnen har været ude at spille fodbold i lokalområdet, og han har så fået konstateret coronavirus efterfølgende. Det forventes, at han har smittet dyrene.

John Elling, formand, Nordjyllands Pelsdyravlerforening.

- Det er minkfarmejerens søn, der passer dyrene, som er smittet. Sønnen har været ude at spille fodbold i lokalområdet, og han har så fået konstateret coronavirus efterfølgende. Det forventes, at han har smittet dyrene, siger John Elling til TV2 Nord.

Formanden er trist over situationen med nu tre nordjyske minkfarmer med Covid-19, og han opfordrer til forsigtighed hos sine kollegaer.

- Det nye tilfælde bekræfter bare, at man skal være ekstra forsigtig, hvis man arbejder på en minkfarm. Man kan hurtigt få det slæbt ind på farmen. Personale på minkfarme skal blive væk lige så snart, man har mistanke om, at man kan have virussen eller bliver dårlig. Og så skal vi stadig huske på alle forholdsreglerne, siger John Elling. 

TV2 Nord har onsdag aften været i kontakt med ejeren af minkfarmen, hvor der er konstateret smitte. Minkfarmen ligger uden for Mosbjerg ved Sindal. Ejeren bekræfter, at der er konstateret smitte på minkfarmen, men han vil ikke stille op til interview.

Minkfarmen, hvor der nu er konstateret smitte, befinder sig kun i ganske kort afstand fra den minkfarm, hvor der i første omgang blev konstateret smitte med coronavirus.