LIGE NU:

Frihedsfest 2020: Stor fejring af 75-året for befrielsen udskydes

Den nuværende situation med COVID-19 gør, at fejringen af befrielsen 4. maj i Aalborg udskydes til en endnu ukendt dato.

På baggrund af myndighedernes skærpede anbefalinger vedrørende COVID-19 har arrangørerne af Frihedsfesten den 4. maj 2020 valgt at udskyde fejringen af 75-året for befrielsen efter Anden Verdenskrig til en endnu ukendt dato.

Frihedsfest 2020 er en af landets største fejringer af befrielsen. Fejringen indeholder blandt andet en stor børnealsang for flere end 1500 skolebørn, udstillinger i Aalborg bymidte, en stor frihedsgudstjeneste, et lysoptog samt et stort aftenarrangement på Aalborg havn med alsang og koncert.

På grund af smittefaren med COVID-19 ved større forsamlinger er det ikke realistisk at afvikle så stort et arrangement den 4. maj.

- Selv om der er lang tid til 4. maj træffer vi den eneste ansvarlige beslutning allerede nu. I disse dage oplever vi et lille bitte hjørne af nogle af de ting der skete under besættelsen: Ustyrlige kræfter, magtesløshed, uvished, restriktioner, frygt, vogten på naboen, opportunisme - men også selvopofrelse, håb, kiggen efter lederskab og et sammenhold der tilsyneladende kun kan trives i kriser. Og det sætter en tyk streg under, at frihed er det bedste guld. Derfor er en Frihedsfest stadig relevant når dette her er overstået. Måske mere relevant end før, siger Mikael Justesen, TV2 Nords direktør, der er med i styregruppen bag Frihedsfesten.

Styregruppen bag arrangementet understreger, at arrangementet ikke er aflyst, men blot udskudt. Der arbejdes nu på at finde en ny dato til den store fejring af friheden.

Frihedsfest 2020 arrangeres af Aalborg Kommune, Forsvaret i Nordjylland, Aalborg Stift og TV2 Nord.

Se indslaget fra den 17. december, hvor rammerne for Frihedsfesten blev præsenteret. ​​​​​

 

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden