LIGE NU:

Genåbning af Danmark: Nu kan du igen komme til frisør og tandlæge

Det er igen muligt at få klippet håret og få en tatovering eller en tandrensning. Frisører, tatovører og tandlæger er nogle af de erhverv, der åbner igen efter flere ugers nedlukning.

I fem uger har det ikke været muligt at få klippet eller farvet sit hår hos de danske frisører. Erhvervet lukkede nemlig ned sammen med resten af Danmark den 11.marts. Men i dag åbner frisørerne op igen, og hos Salon 11 i Aabybro kan det mærkes, at mange har savnet en tur i frisørstolen.

- Alle vil jo bare klippes på en gang, siger frisør og ejer Trine Vandkrog med et smil og tilføjer:

- Heldigvis er de også søde og forstående og siger, at det skal være, når der engang bliver en tid. Vi når dem alle, men det bliver over lidt længere tid.

En kunde ad gangen

Frisøren skal følge en række forholdsregler for at begrænse smitterisikoen, og derfor kan Salon 11 ikke bare åbne op for alle dem, der ringer og bestiller en tid.

- Det er med en masse forholdsregler, så der er ikke fyldt op med kunder herinde, for vi tager en kunde ad gangen, og så vasker og spritter vi bagefter. Men det er dejligt at komme i gang igen, siger frisør Trine Vandkrog.

Frisører er et af en lang række erhverv, der fra mandag må åbne for kunder igen. Fysioterapeuter, fodterapeuter, optikere, tatovører og tandlæger er nogle af de professioner, der også kan byde velkommen indenfor igen.

Ekstra telefoner

Hos Aabybro Tandlægerne har telefonen også kimet det meste af dagen, for klinikken har nu åbent for alle patienter og ikke kun dem, der kræver akut behandling.

- Vi har haft travlt ved telefonen, og vi har sat ekstra telefoner op, så vi kan få kontakt med patienterne, siger Julie Christiansen, der er tandlæge og klinikejer af Aabybro Tandlægerne.

Men selvom tandlægeklinikken nu må åbne op, så er der meget, der skal være styr på, og derfor venter tandlægerne lidt med at åbne op for alle.

- Vi skal have styr på, hvad vi gør, og hvad procedurerne er. Det er vigtigt, at vi føler os trygge, og patienterne føler sig trygge, så vi gør det stille og roligt, og det er nok også den nordjyske måde at gøre tingene på, siger tandlæge Julie Christiansen.

Afstand og ekstra hygiejne

Retningslinjerne for de erhverv, der fra i dag, mandag den 20. april, kan slå dørene op, blev søndag præsenteret af Erhvervsministeriet. Her blev der lagt vægt på afstand og ekstra hygiejne. Du kan læse retningslinjerne på linket her. 

- Vi skal selvfølgelig genåbne på en ansvarlig måde, så både kunderne og medarbejdere kan være trygge. Derfor har vi udarbejdet retningslinjer, så virksomhederne ved, hvordan de bør indrette sig, og vi andre kan gå til frisøren med ro i maven, siger Erhvervsminister Simon Kollerup, Soc.Dem., i en pressemeddelelse.

Hos Salon 11 i Aabybro betyder de nye retningslinjer, at arbejdstiderne bliver forlænget de næste uger, så alle kunder kan nå forbi og få ordnet håret.

- Det bliver nogle lidt længere arbejdsdage, hvor jeg starter tidligt og tager senere hjem, og jeg tager nok også nogle længere lørdagsvagter. Sådan må det være her i starten, så vi kan få klippet alle dem, vi er bagud med, siger frisør Trine Vandkrog.