LIGE NU:

Genbrugsplads drukner i skrald

Folk har bilerne fyldt godt op, inden de tager på genbrugspladsen. Og det skaber travlhed på genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg.

Nordjyderne har de seneste uger haft godt tid til at rydde ud i gemmerne og ordne haven. Og det skaber travlhed hos de nordjyske genbrugspladser.

I øjeblikket bliver der nemlig afleveret meget mere skrald på genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg. På grund af de nye regler som følge af covid-19, lukker genbrugspladsen kun et begræsnet antal biler ind ad gangen - og det skaber langer køer. 

Normalt er der 2.500 biler igennem om dagen, men på grund af de forholdsregler, der er taget i forbindelse med coronavirussen, er det antal nu halveret. Alligevel må de ansatte løbe stærkt, for dem, der bliver lukket ind, har fyldt bil og trailer så godt op, at nogle conatinere skal tømmes tre gange om dagen. 

Det der er run på er sådan noget som byggeaffald: beton og mursten. Også jord fra haven kommer folk med – også træ. Folk er ved at lave køkkener om, så det er helt ekstremt, det der kommer ind lige i øjeblikket, siger Jan Kiilerich, Sjakbajs, Genbrugspladsen Over Kæret, Aalborg Forsyning.