I den kommende tid vil der ikke blive afhentet plast- og metalaffald i Aalborg Kommune. Foto: Scanpix

Genbrugsstationerne lukker: Kun restaffald bliver hentet

For at undgå spredning af coronasmitte har Aalborg Forsyning forment borgere adgang på Aalborg Kommunes genbrugsstationer.

Fra fredag den 13. marts vil man som almindelig borger ikke være i stand til at komme af med sit affald på en genbrugsstation i Aalborg Kommune.

Efter statsministerens anbefaling om, at alle offentligt ansatte skulle blive hjemme, så længe de ikke varetog en kritisk funktion, har Aalborg Forsyning nu valgt at lukke genbrugsstationerne i Aalborg Kommune for borgerne.

Læs også Seneste nyt om coronavirus: Politi roser nordjyder for god opførsel i det varme vejr

Beslutningen fra Aalborg Forsyning er et forsøg på at mindske spredningen af coronavirus.

- Det skrald, som kan være en risikofaktor, henter vi. Det er ikke kritisk, at man ikke kan komme af med en ødelagt sofa, men det er kritisk, hvis restaffald hober sig op, siger Jens Boye, renovationschef i Aalborg Forsyning.

Dagsrenovation fortsætter

Aalborg Forsyning vil stadig hente restaffald fra enfamiliehuse samt tømme nedgravede containere i Aalborg. Al afhentning af plast, metal, haveaffald eller stort affald indstilles.

For erhvervsdrivende ser det anderledes ud. Her vil Aalborg Forsyning stadig holde genbrugspladserne Over Kæret og Sundsholmen åbne fra klokken 8.00 til 12.00 i hverdagene. Det forventes, at der åbnes op for genbrugspladserne igen lørdag den 28. marts.