LIGE NU:

Gevaldigt opsving på boligmarkedet i Jammerbugten

Coronakrisen har haft en positiv effekt på boligmarkedet i Jammerbugt Kommune. Der er solgt flere boliger og sommerhuse - og til højere priser.

I starten af året da coronavirussen havde bredt sig til Danmark, spåede flere eksperter, at krisen ville få stor betydning for boligmarkedet. Der blev spået om faldende boligpriser og færre handler.

Heldigvis er det ikke sådan, det ser ud.

I Jammerbugten er det under coronakrisen gået enormt godt med salget af villaer og rækkehuse.

quote Vi har solgt rigtig meget. Folk har været seriøse, og der har ikke været mange, der bare kigger for sjov.

Søren Agesen, Indehaver af Mæglerhuset Aabybro

- Renten har holdt sig i ro under hele krisen. Færre har sat deres boliger til salg, så der har været rift om de boliger der er. Købere er der, og de har været mindre kritiske og bedre til at tænke kreativt - altså hvordan husene kan blive til drømmehuset, fortæller Søren Agesen, butikschef af Mæglerhuset i Aabybro.

8 ud af 10 købere kommer fra storbyen

Faktisk er huspriserne i Jammerbugt Kommune i juni steget 10,5 procent siden samme tid sidste år. På landsplan er prisstigningen 2,3 procent.

- Priserne er lave i Jammerbugt Kommune, særligt sammenlignet med Aalborg, og det trækker købere til området. Faktisk er otte ud af 10 af vores kunder fra Aalborg og omegn. Først og fremmest er de interesserede i Aabybro, men efterhånden som husene rives væk søger de længere ud. De andre byer i kommunen er også kommet rigtig godt med, forklarer Søren Agesen.

Det er primært i Pandrup og Aabybro køberne har været interesserede i den seneste tid.

Seriøse købere

I år er desuden et rekordår. Der er ikke tidligere blevet solgt så mange sommerhuse i Danmark, som i år. Det mærker man også i Jammerbugt, hvor særligt Hune og Blokhus-området er i høj kurs.

- En del af forklaringen ligger i, at mange har valgt at blive hjemme fra ferie i år. Også fordi at folk er hjemme, er der tid til renoveringsprojekter i både huse og sommerhuse, siger Søren Agesen.

Han fortæller desuden, at den øgede interesse ikke her betydet, at der har været rygende travlt. For kunderne har opført sig anderledes.

- Vi har solgt rigtig meget. Folk har været seriøse, og der har ikke været mange, der bare kigger for sjov. De kunder, der førhen var et halvt et helt år om at tage en beslutning om at købe, bruger kun en måned nu. For som markedet er, er det med at slå til.

 

 

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden