LIGE NU:

Glad direktør: Aalborg Zoo åbner

Når Aalborg Zoo åbner igen 1. maj bliver det noget anderledes end ellers. Der skal tælles besøgende, sættes skilte op og laves opmærkning på gulvet, så folk ikke stimler sammen.

Landets zoologiske haver kan 1. maj igen slå dørene op for besøgende. Det glæder direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen, efter en trist påske uden gæster. 

- Jeg synes jo, det er dejligt! Siger han. 

Det er Rigspolitiet, der har godkendt, at zoologiske haver igen kan åbne, så længe sundhedsmyndighedernes retningslinjer bliver overholdt. 

Politi om zoo:

Zoo måles op

- Der kommer til at være anderledes i zoologisk have nu. Folk må ikke stimle sammen, og det betyder, at vi ikke kan lave fordringer og speaks omkring dyrene samt vores show ved scenen, som vi plejer, forklarer Henrik Johansen. 

I stedet må gæsterne nøjes med at gå rundt at kigge på dyrene. Men også det bliver anderledes. Der bliver nemlig sat skilte op samt opmærkning på gulvet, så der flere steder er ensrettet. Der skal også gøres plads til, at man visse steder i parken kan håndtere kødannelse.  

- Vi ved, at folk klumper sammen. Vi tæller folk, når de går ind, og nu gør vi det også, når de går ud, så vi hele tiden ved, hvor mange, gæster der er inde, siger han. 

Nu starter et arbejde med at måle området op, så det kan beregnes, hvor mange gæster, der kan være i Aalborg Zoo ad gangen. 

Dyrene klar til gensyn

Selvom det er en glædelig nyhed igen at kunne åbne Aalborg Zoo, håber Henrik Johansen på, at der kommer yderligere lettelser, i takt med genåbningen skrider frem. 

Isbjørneunger i stort bassin

- Der kan endnu nå at ske meget inden 10. maj, siger han. 

Både han og de ansatte glæder sig til, at der igen er mennesker i Aalborg Zoo. Og det er direktørens indtryk, at også nogle af dyrene glæder sig. 

- Specielt menneskeaberne har været meget opmærksomme, når de har haft interaktion med dyrepasserne. De savner nogle at være i interaktion med, siger han. 

Og noget tyder på, at også gæsterne glæder sig til at komme tilbage. I hvert fald har personalet i Aalborg Zoo aldrig observeret så mange mennesker gå tur på Faunavej ved siden af parken, som det er tilfældet lige nu. 

2020: Et år man bare skal igennem

Henrik Johansen er ikke i tvivl om, at Aalborg Zoo kan overholde de mange retningslinjer, der skal beskytte mod smitte af covid-19. Det kommer til at betyde ekstra bemaning og sandsynligvis færre gæster ind til videre. 

- 2020 bliver året, vi bare skal igennem.. Men det kommer selvfølgelig an på, hvordan coronavirussen udvikler sig. Jeg tror på, at vi stadig kan nå at få en god sommer, siger han og fortsætter: 

- Vi kan ikke nå et nivaeu, som de forrige år. Men vi skal ikke klynke - vi har et år som alle andre virksomheder, nu må vi bare stå sammen, og komme så godt, vi overhovedet kan, igennem det her. 

 
20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden