00:15

Glad direktør: Aalborg Zoo åbner

Når Aalborg Zoo åbner igen 1. maj bliver det noget anderledes end ellers. Der skal tælles besøgende, sættes skilte op og laves opmærkning på gulvet, så folk ikke stimler sammen.

Landets zoologiske haver kan 1. maj igen slå dørene op for besøgende. Det glæder direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen, efter en trist påske uden gæster. 

- Jeg synes jo, det er dejligt! Siger han. 

Det er Rigspolitiet, der har godkendt, at zoologiske haver igen kan åbne, så længe sundhedsmyndighedernes retningslinjer bliver overholdt. 

Politi om zoo:

Ja, zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker må gerne holde åbent, og man må gerne besøge dem. Der må dog ikke inde i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker afholdes eller deltages i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der deltager mere end 10 personer.

 

Politiet kan i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker påbyde personer at forlade stedet, hvis der befinder sig flere end 10 personer på en sådan måde, som efter politiets skøn udgør en særlig fare for smitte med COVID-19.

 

Vurderes det, at et påbud ikke er tilstrækkeligt, kan politiet endvidere nedlægge et midlertidigt opholdsforbud.

 

Visse lokaler inde i zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker som fx indendørs legeland og spillehaller skal holde lukket. Restauranter og caféer kan holde åbent med henblik på salg af mad og drikkevarer, der ikke indtages på salgsstedet.

 

Alle lokaler, der er åbent for offentligheden i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker skal:

 

  • Sikre mindst 4 m2 tilgængeligt gulvareal per person i de områder, hvortil der er offentlig adgang.
  • Sikre at alle medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.
  • Opsætte informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på COVID-19, bør isolere sig i hjemmet.
  • Opsætte informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.
  • Så vidt muligt gøre vand og sæbe og/eller håndsprit tilgængeligt for kunder og andre besøgende.
  • Medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne skal bruge handsker ved salg og anden udlevering af ikke-emballerede fødevarer.
  • Sikre at lokalerne er indrettet på en måde, så kunder og andre besøgende kan holde behørig afstand – også i købssituationer.

 

Dette er fx souvenirbutikker eller indendørs dyreanlæg.

 

Det anbefales, at zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

 

Kilde: Politi.dk

Se mere

Zoo måles op

- Der kommer til at være anderledes i zoologisk have nu. Folk må ikke stimle sammen, og det betyder, at vi ikke kan lave fordringer og speaks omkring dyrene samt vores show ved scenen, som vi plejer, forklarer Henrik Johansen. 

I stedet må gæsterne nøjes med at gå rundt at kigge på dyrene. Men også det bliver anderledes. Der bliver nemlig sat skilte op samt opmærkning på gulvet, så der flere steder er ensrettet. Der skal også gøres plads til, at man visse steder i parken kan håndtere kødannelse.  

- Vi ved, at folk klumper sammen. Vi tæller folk, når de går ind, og nu gør vi det også, når de går ud, så vi hele tiden ved, hvor mange, gæster der er inde, siger han. 

Nu starter et arbejde med at måle området op, så det kan beregnes, hvor mange gæster, der kan være i Aalborg Zoo ad gangen. 

Dyrene klar til gensyn

Selvom det er en glædelig nyhed igen at kunne åbne Aalborg Zoo, håber Henrik Johansen på, at der kommer yderligere lettelser, i takt med genåbningen skrider frem. 

Isbjørneunger i stort bassin

Isbjørnene Malik fødte 5. december tre små isbjørneunger. De nyfødte unger og deres mor har opholdt sig i en særlig indrettet fødehule siden fødslen, og de to isbjørneunger, der overlevede, kom i starten af marts for første gang ud i anlægget. 

Isbjørneungerne er stadig i Aalborg Zoo, forsikrer Henrik Nielsen, og hvis man er heldig kan man opleve dem svømme i de store bassin.  

- Der kan endnu nå at ske meget inden 10. maj, siger han. 

Både han og de ansatte glæder sig til, at der igen er mennesker i Aalborg Zoo. Og det er direktørens indtryk, at også nogle af dyrene glæder sig. 

- Specielt menneskeaberne har været meget opmærksomme, når de har haft interaktion med dyrepasserne. De savner nogle at være i interaktion med, siger han. 

Og noget tyder på, at også gæsterne glæder sig til at komme tilbage. I hvert fald har personalet i Aalborg Zoo aldrig observeret så mange mennesker gå tur på Faunavej ved siden af parken, som det er tilfældet lige nu. 

2020: Et år man bare skal igennem

Henrik Johansen er ikke i tvivl om, at Aalborg Zoo kan overholde de mange retningslinjer, der skal beskytte mod smitte af covid-19. Det kommer til at betyde ekstra bemaning og sandsynligvis færre gæster ind til videre. 

- 2020 bliver året, vi bare skal igennem.. Men det kommer selvfølgelig an på, hvordan coronavirussen udvikler sig. Jeg tror på, at vi stadig kan nå at få en god sommer, siger han og fortsætter: 

- Vi kan ikke nå et nivaeu, som de forrige år. Men vi skal ikke klynke - vi har et år som alle andre virksomheder, nu må vi bare stå sammen, og komme så godt, vi overhovedet kan, igennem det her. 

01:44 Luk video